11/11/2019 11/11/2019 Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, μετά από απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Αρχιερατική θεία και Μνημόσυνο για τον ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Κρήτης Βασιλείου (1941-1950), τού από Αρκαδίας (1902-1941), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου για τον...
11 Νοεμβρίου, 2019 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2019 - 19:56

Συνοδικό Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Κρήτης Βασιλείου

Διαδώστε:
Συνοδικό Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Κρήτης Βασιλείου

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, μετά από απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Αρχιερατική θεία και Μνημόσυνο για τον ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Κρήτης Βασιλείου (1941-1950), τού από Αρκαδίας (1902-1941), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου για τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη που τελούνται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας.

 

 

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου κ. Ειρηναίος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Συνοδικοί Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος και κήρυξε επίκαιρα τον θείο Λόγο, και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, και ο φιλοξενούμενος Σεβ. Μητροπολίτης Μουάνζας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ιερώνυμος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Πρωθιεράρχου Βασιλείου ενώπιον των λειψάνων του, ο οποίος διακρίθηκε τόσο για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του, όσο και για την πατριωτική και γενικότερα την εθνική του δράση.

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων