03/02/2023 03/02/2023 Στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συνεδρίασε, το απόγευμα της Πέμπτης, η Συνοδική Επιτροπή της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, αποτελούμενη από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 11:41

Τρισάγιο για τον μακαριστό Γέροντα Περγάμου Ιωάννη από Ιεράρχες της Κρήτης

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον μακαριστό Γέροντα Περγάμου Ιωάννη από Ιεράρχες της Κρήτης

Στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συνεδρίασε, το απόγευμα της Πέμπτης, η Συνοδική Επιτροπή της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, αποτελούμενη από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως και της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου αναγνώσθηκε Ιερό Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, συμπροσευχομένων των προειρημένων Μητροπολιτών και Κληρικών, για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου. Ο μακαριστός Μητροπολίτης εκοιμήθη χθες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, σε νοσοκομείο της Αθήνας ενώ η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς αναφέρθηκαν με σεβασμό στη μεγάλη αυτή εκκλησιαστική προσωπικότητα, έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους θεολόγους, που σφράγισε την ιερά επιστήμη της θεολογίας και την Ιεραρχία του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων