24/11/2019 24/11/2019 Τα 60 έτη από την ίδρυσή της εόρτασε, κατά την 24η Νοεμβρίου 2019, η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίας Τριάδος Τουλόν στη Γαλλική Ριβιέρα. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και των εορταστικών εκδηλώσεων, συμπαραστατούμενος υπό των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Κωνσταντίνου Παπακοσμά και π. Ανδρέα Louchkoff.              ...
24 Νοεμβρίου, 2019 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2019 - 17:12

60 χρόνια της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στη Γαλλική Ριβιέρα

Διαδώστε:
60 χρόνια της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στη Γαλλική Ριβιέρα

Τα 60 έτη από την ίδρυσή της εόρτασε, κατά την 24η Νοεμβρίου 2019, η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίας Τριάδος Τουλόν στη Γαλλική Ριβιέρα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και των εορταστικών εκδηλώσεων, συμπαραστατούμενος υπό των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Κωνσταντίνου Παπακοσμά και π. Ανδρέα Louchkoff.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής μετέφερε Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Η ενοριακή ζωή, μέσα από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τα εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά της έργα, είναι μια συνεχής πνευματική προσπάθεια στην υπηρεσία του Ευαγγελίου. Ας θυμηθούμε ότι η εμπειρία της ορθόδοξης θεολογίας βασίζεται στο μυστήριο της κοινωνίας του Θεού με τον άνθρωπο. Διαβάζουμε σχετικά με αυτό στην Αγία Γραφή: “ὃ ἑωράκαμεν καὶ ἀκηκόαμεν, ἀπαγγέλλομεν ὑμῖν, ἵνα καὶ ὑμεῖς κοινωνίαν ἔχητε μεθ᾿ ἡμῶν· καὶ ἡ κοινωνία δὲ ἡ ἡμετέρα μετὰ τοῦ Πατρὸς καὶ μετὰ τοῦ Υἱοῦ αὐτοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ (Ιωάν.1,3)”.

Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Αντώνιος Zeandet ενώ ακολούθησε επίσημη δεξίωση στην αίθουσα του Ι. Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων