14/12/2019 14/12/2019 Στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας εστιάζει η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας με διάφορες δράσεις που διοργανώνει κατά καιρούς. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εορτή του Ελληνικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου Παρισίων (Τ.Ε.Γ. Αγίου Στεφάνου), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, παρά τις μεγάλες δυσκολίες μετακίνησης των τελευταίων ημερών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας λόγω της συνεχιζόμενης...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2019 - 9:13

Αγώνας διατήρησης της ελληνικής γλώσσας από την Ι.Μ. Γαλλίας

Διαδώστε:
Αγώνας διατήρησης της ελληνικής γλώσσας από την Ι.Μ. Γαλλίας

Στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας εστιάζει η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας με διάφορες δράσεις που διοργανώνει κατά καιρούς.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εορτή του Ελληνικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου Παρισίων (Τ.Ε.Γ. Αγίου Στεφάνου), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, παρά τις μεγάλες δυσκολίες μετακίνησης των τελευταίων ημερών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας λόγω της συνεχιζόμενης γενικής απεργίας.

Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ακολούθησε θεατρική παράσταση, διανομή δώρων σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους και δεξίωση.

Το ελληνικό σχολείο του Αγίου Στεφάνου Παρισίων είναι ένα από τα πολλά σχολεία σε ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας σε όλη τη χώρα. Η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας στέκεται αρωγός στη συνεχή προσπάθεια διατήρησης της ελληνικής γλώσσας στις νεότερες γενεές και της μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πνεύματος και της ορθόδοξης πίστης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων