11/06/2020 11/06/2020 Με την πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 9 Ιουνίου 2020, η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας Metropolis Podcast. Αρχικά, ο παρουσιαστής και συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Νικόλαος Κίτσιος αναφέρθηκε στη νέα δραστηριότητα της τοπικής Εκκλησίας. Πρόκειται για μια σειρά εκπομπών πνευματικού, ενημερωτικού,...
11 Ιουνίου, 2020 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 9:25

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ακούστηκε για πρώτη φορά η “φωνή” της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
ΣΟΥΗΔΙΑ: Ακούστηκε για πρώτη φορά η “φωνή” της Ορθοδοξίας

Με την πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 9 Ιουνίου 2020, η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας Metropolis Podcast.

Αρχικά, ο παρουσιαστής και συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Νικόλαος Κίτσιος αναφέρθηκε στη νέα δραστηριότητα της τοπικής Εκκλησίας. Πρόκειται για μια σειρά εκπομπών πνευματικού, ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που θα μεταδίδονται κάθε δεύτερη εβδομάδα στις διαδικτυακές πλατφόρμες της Ιεράς Μητροπόλεως στο Facebook και το YouTube (Metropolisofsweden), ενώ ευχαρίστησε τον πρώτο προσκεκλημένο της εκπομπής, τον οικείο Ποιμενάρχη, για την εμπιστοσύνη του και την ανάθεση αυτής της νέας διακονίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κλεόπας ευχαρίστησε τον συντελεστή και ενσαρκωτή της πρωτοβουλίας και το νέο κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, τον οποίο, για μια ακόμη φορά, καλωσόρισε στην Ιερατική οικογένεια της ιεραποστολικής Μητροπόλεως του Οικουμενικού Θρόνου στη Σκανδιναυΐα.

Ακολούθως, αναπτύχθηκε μία συζήτηση ημισείας και πλέον ώρας μεταξύ του Μητροπολίτου και του π. Βαρθολομαίου προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ερωτήματα σχετικά με την ιερατική του κλήση, αλλά και σύγχρονα θέματα, όπως της πανδημίας συνεπεία του covid-19 και κατέληξε με την προσευχή από το Μεγάλο Απόδειπνο: “Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν, εν θλίψεσιν ουκ έχομεν, Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς.”

Ακούστε εδώ την εκπομπή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων