14/03/2020 14/03/2020 “Στις ημέρες αυτής της δοκιμασίας για όλη την ανθρωπότητα, καθήκον όλων μας ως χριστιανών είναι να χρησιμοποιήσουμε τον καλύτερο σύμμαχο, την προσευχή στον Άγιο Θεό μας”, τονίζει προς το ποίμνιο της Ολλανδίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή όλων των Ιερών Ακολουθιών μέχρι και...
14 Μαρτίου, 2020 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2020 - 21:28

Αναστολή των Ι. Ακολουθιών στην Ολλανδία μέχρι 31 Μαρτίου

Διαδώστε:
Αναστολή των Ι. Ακολουθιών στην Ολλανδία μέχρι 31 Μαρτίου

“Στις ημέρες αυτής της δοκιμασίας για όλη την ανθρωπότητα, καθήκον όλων μας ως χριστιανών είναι να χρησιμοποιήσουμε τον καλύτερο σύμμαχο, την προσευχή στον Άγιο Θεό μας”, τονίζει προς το ποίμνιο της Ολλανδίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την αναστολή όλων των Ιερών Ακολουθιών μέχρι και την 31η Μαρτίου. 

Στόχος είναι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση,  τα μέτρα που έλαβε η Ολλανδική Κυβέρνηση κατά την Συνεδρίαση της της Πέμπτης 12 Μαρτίου να βοηθήσουν ώστε αφορούν την να σταματήσει η διάδοση της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι διάχυτη η ανησυχία για την μεγάλη εξάπλωση του κορωνοιού στις Κάτω Χώρες, την Ευρώπη και ευρύτερα σε όλο τον κόσμο. Πράγματι, η πρότερη κατάσταση της εν γένει υγείας μεταβάλλεται ραγδαία και δεν είναι η ίδια με την σημερινή η την αυριανή.

Τα μέτρα που έλαβε η Ολλανδική Κυβέρνησις κατά την Συνεδρίαση της της Πέμπτης 12ης Μαρτίου 2020 αφορούν την κοινωνική αποστασιοποίηση, με στόχο να σταματήσει η διάδοση της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Mark Rutte και ο Υπουργός Υγείας κ. Bruno Bruins εξήγησαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου εθνικής εμβέλειας την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η προφύλαξη της δημόσιας υγείας. ῎Ετσι «εκδηλώσεις η συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων ακυρώνονται σε όλη την Ολλανδία. Αυτό αφορά επίσης τους δημόσιους χώρους, όπως μουσεία, θέατρα, αθλητικές ομάδες, αθλητικές διοργανώσεις κτλ.».

Επί δε τούτοις αναστέλλονται όλες οι Ιερές Ακολουθίες και τούτο από την Πέμπτη 12ην Μαρτίου 2020 έως και την 31ην Μαρτίου 2020. Οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να αξιολογούνται καθημερινά.

Στις ημέρες αυτής της δοκιμασίας για όλη την ανθρωπότητα, καθήκον όλων μας ως χριστιανών είναι να χρησιμοποιήσουμε τον καλύτερο σύμμαχο, την προσευχή στον Άγιο Θεό μας, ώστε να μας καταστήσει νικητές αυτής της πανδημίας. Είθε αυτή η ευχή να μας ενδυναμώσει και να καταστήσει εντονότερο τον πνευματικό μας αγώνα. Ο Θεός είναι τα «πάντα και εν πάσι».

12 Μαρτίου 2020

† ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας
Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων