21/02/2022 21/02/2022 Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η Ιεραποστολή στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα»  διοργάνωσε η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022. Καλεσμένος μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Torres), βοηθός επίσκοπος της Ι. Μητρόπολης Μεξικού, ο οποίος με τον αυθεντικό και αφοπλιστικό τρόπο του κατάφερε να μεταδώσει σύντομα και περιληπτικά την...
21 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2022 - 15:42

Ανθίζει η Ορθοδοξία στην Κολομβία και την Βενεζουέλα

Διαδώστε:
Ανθίζει η Ορθοδοξία στην Κολομβία και την Βενεζουέλα

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η Ιεραποστολή στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα»  διοργάνωσε η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.

Καλεσμένος μέσω τηλεδιάσκεψης ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Torres), βοηθός επίσκοπος της Ι. Μητρόπολης Μεξικού, ο οποίος με τον αυθεντικό και αφοπλιστικό τρόπο του κατάφερε να μεταδώσει σύντομα και περιληπτικά την ιστορική διαδρομή και την άνθιση της Ορθοδοξίας σε αυτές τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με τους 30.000 βαπτισμένους πιστούς. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι ιερείς π. Χρυσόστομος Arias Jaramillo και π. Παντελεήμων Germán López, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αγίου Θωμά της Μπογκοτά Andrés Mauricio Quevedo Rodríguez και νεαροί Ορθόδοξοι από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα.

Οι μαρτυρίες των πιστών για την ανάπτυξη «μιας Ορθόδοξης Εκκλησίας με ινδιάνικο πρόσωπο», όπως αναφέρουν, μιας Εκκλησίας των φτωχών αλλά και των μορφωμένων, μιας Εκκλησίας των νέων ανθρώπων που φέρνουν στην πίστη και τους γονείς τους, είναι συγκινητικές και αποκαλυπτικές για το συστηματικό ιεραποστολικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην περιοχή.

Δείτε επιλεγμένα αποσπάσματα από την εκδήλωση:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων