02/07/2020 02/07/2020 Στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία της Ίμβρου ενώ στη συνέχει ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο χωριού του Οικουμενικού Πατριάρχου τους Αγίου Θεοδώρους. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:  Στις 18...
02 Ιουλίου, 2020 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 15:40

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ίμβρου από τον Παναγιώτατο

Διαδώστε:
Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ίμβρου από τον Παναγιώτατο

Στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία της Ίμβρου ενώ στη συνέχει ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο χωριού του Οικουμενικού Πατριάρχου τους Αγίου Θεοδώρους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

Στις 18 Ιουλίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ανακοινώνεται προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου, καθώς και προς όλα τα ξενιτεμένα μας παιδιά, ότι κατόπιν αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου, του Ιμβρίου, το Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Παναγιώτατο η ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα χοροστατήσει κατά τον Μ.Εσπερινό που θα τελεστεί, στις 19:00, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχου .

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25-26 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος θα συνοδεύσει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή Του στο νησί της Τενέδου για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Παναγιωτάτου, στις 9 Μαρτίου τ.ε. και από τις 17 Μαρτίου τ.ε., εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ωστόσο, λόγω της Πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων