03/11/2020 03/11/2020 “Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία, βαθιά συγκλονισμένη από την χθεσινοβραδυνή τρομοκρατική επίθεση” τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος για την τρομκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Βιέννη. “Η πίστη μας στο Θεό και η αγάπη μας για την Αυστρία και τους ανθρώπους της μας ενδυναμώνουν ώστε...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 16:28

Βιέννη: Συγκλονισμένη η Ορθόδοξη Εκκλησία από την επίθεση

Διαδώστε:
Βιέννη: Συγκλονισμένη η Ορθόδοξη Εκκλησία από την επίθεση

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία, βαθιά συγκλονισμένη από την χθεσινοβραδυνή τρομοκρατική επίθεση” τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος για την τρομκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Βιέννη.

“Η πίστη μας στο Θεό και η αγάπη μας για την Αυστρία και τους ανθρώπους της μας ενδυναμώνουν ώστε να ξεπεράσουμε το φόβο και να συνεχίσουμε να ζούμε ελεύθερα”, συνεχίζει ο Σεβασμιώτατος, ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους υπευθύνους της χθεσινής αμέσου επεμβάσεως για την αντιμετώπιση των επιθέσεων και όλως ιδιαιτέρως προς την Κυβέρνηση, τις αστυνομικές δυνάμεις και το προσωπικό διασώσεως και πρώτων βοηθειών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου: 

Ζούμε στην Αυστρία, μια όμορφη και πολύπλευρα πλούσια σε ευλογίες χώρα. Η Βιέννη είναι πόλη με υψηλότατο επίπεδο ποιότητος ζωής, φιλόξενη, γεμάτη αρμονία. Οι άνθρωποι στην Αυστρία αγαπούν το «ωραίο», είναι καλοδιάθετοι και ανοικτοί. Κάθε χρόνο, η χώρα υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες πολυάριθμους ανθρώπους καλής θελήσεως, είτε ως επισκέπτες είτε ως νέους πολίτες που θα βρούν η έχουν κι όλας εδώ μια νέα πατρίδα. Αναμένεται, όπως είναι αυτονόητο, ότι η Αυστρία, σε αντάλλαγμα της φιλοξενίας και της ανεκτικής κοινωνικότητος, θα εισπράξει ανταποδοτικά τον αναμενόμενο σεβασμό προς τους κατοίκους της και τις αρχές των.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία, βαθιά συγκλονισμένη από την χθεσινοβραδυνή τρομοκρατική επίθεση, προσεύχεται για τα θύματα και τους οικείους των καθώς και για το προσωπικό των υπηρεσιών άμεσης δράσεως και πρώτων βοηθειών. Ο Κύριος και Θεός να τους συμπαραστέκεται και να τους χαρίζει υγεία και δύναμη σ΄αυτές τις δύσκολες ώρες.

Οι δράστες τέτοιου είδους επιθέσεων δεν ακολουθούν σε καμία περίπτωση το θέλημα του Θεού, αλλά διασπείρουν το φόβο και τη δυσπιστία και καταστρέφουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Αυτό είναι ακριβώς το φαινόμενο που εμείς δεν θέλομε και δεν επιτρέπομε να συμβεί. Η πίστη μας στο Θεό και η αγάπη μας για την Αυστρία και τους ανθρώπους της μας ενδυναμώνουν ώστε να ξεπεράσουμε το φόβο και να συνεχίσουμε να ζούμε ελεύθερα. Επιθυμούμε, με όλες μας τις δυνάμεις να προστατεύσουμε και να μεταδώσουμε περαιτέρω τις αξίες και τα πολύτιμα ιδανικά της Αυστρίας. Όλοι μαζί, με τη βοήθεια του Θεού, προσπαθούμε να συνεχίσουμε την πορεία στο δρόμο της ειρήνης και της αρμονικής συνυπάρξεως ώστε με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσουμε την κρίση.

Εκφράζουμε προς όλους τους υπευθύνους της χθεσινής αμέσου επεμβάσεως για την αντιμετώπιση των επιθέσεων και όλως ιδιαιτέρως προς την Κυβέρνηση, τις αστυνομικές δυνάμεις και το προσωπικό διασώσεως και πρώτων βοηθειών, την ευγνωμοσύνη μας για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση, που απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς και για τις αδιάκοπες και ακάματες προσπάθειές των υπέρ της ευημερίας και της προστασίας της χώρας μας και των κατοίκων της.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη ήταν ένας 20χρονος άνδρας που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, ενώ η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Ο άνδρας αυτός ήταν πολίτης της Αυστρίας και των Σκοπίων, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA. Η αυστριακή αστυνομία έχει πραγματοποιήσει επιδρομές σε 15 κατοικίες και έχει θέσει υπό κράτηση άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο, σύμφωνα με τον Νέχαμερ. H αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τρομοκρατική επίθεση. «Οι σκέψεις μας και η συμπόνια μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία της Αυστρίας», δήλωσε ο Κουρτς πριν από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, αποφάσισε η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Τριήμερο πένθος στην Αυστρία – Με ρίζες από Σκόπια ο δράστης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων