18/07/2023 18/07/2023 Στη Νότια Κορέα έφτασε ομάδα Ελλήνων αγιογράφων προκειμένου να να ξεκινήσει να αγιογραφεί τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju. Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju, η ομάδα των εξ Ελλάδος αγιογράφων μαζί με τους εκ Κορέας και Ταϊβάν εθελοντές βοηθούς, υπό την γενική επίβλεψη...
18 Ιουλίου, 2023 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2023 - 13:21

Έλληνες αγιογράφοι στην Κορέα για την αγιογράφηση ναού (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Έλληνες αγιογράφοι στην Κορέα για την αγιογράφηση ναού (ΦΩΤΟ)

Στη Νότια Κορέα έφτασε ομάδα Ελλήνων αγιογράφων προκειμένου να να ξεκινήσει να αγιογραφεί τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju.

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju, η ομάδα των εξ Ελλάδος αγιογράφων μαζί με τους εκ Κορέας και Ταϊβάν εθελοντές βοηθούς, υπό την γενική επίβλεψη και καθοδήγηση του γνωστού καθηγητή αγιογραφίας κ. Σώζου Γιαννούδη, εργάστηκαν πυρετωδώς για την οργάνωση του συνεργείου, το τελικό στήσιμο της σκαλωσιάς στον τρούλο και στην κόγχη του ναού, αλλά και πολλές άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Το έργο της αγιογραφήσεως του ιερού ναού ξεκίνησε το πρωί με προσευχή, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος και ο εφημέριος της ενορίας π. Ιλαρίων Jeong απηύθυναν προς τον Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο ειδική δέηση υπέρ των αγιογράφων και βοηθών, καθώς επίσης και υπέρ των εργαζομένων για την προετοιμασία του φαγητού για τους σαράντα και πλέον συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να φέρουν σε αίσιο πέρας αυτό το πολύ σημαντικό ιερό έργο για την ζωή της εν Κορέα Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων