05/01/2024 05/01/2024 Το πρωί της Τετάρτης, 3 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας δέχτηκε την επίσκεψη του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αντωνίου Elbitar, Βικαρίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Σουηδία. Αρχικώς, ο Μητροπολίτης Κλεόπας ξενάγησε τον επισκέπτη του στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, όπου τον ενημέρωσε για την ιστορία και τα έργα της...
05 Ιανουαρίου, 2024 - 9:06

Επίσκεψη του Βικαρίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Βικαρίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Το πρωί της Τετάρτης, 3 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας δέχτηκε την επίσκεψη του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Αντωνίου Elbitar, Βικαρίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Σουηδία.

Αρχικώς, ο Μητροπολίτης Κλεόπας ξενάγησε τον επισκέπτη του στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, όπου τον ενημέρωσε για την ιστορία και τα έργα της εκ βάθρων αποκαταστάσεως του ναού, και ακολούθως τον δέχτηκε σε ακρόαση, στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, όπου είχαν ωριαία συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον π. Αντώνιο τις πατρικές ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο δε π. Αντώνιος διεβίβασε τον χαιρετισμό της Α. Μακαριότητος, του Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου του Ι΄.

Ο Ποιμενάρχης προσκάλεσε τον π. Αντώνιο, να λειτουργήσει στον Καθεδρικό Ναό, την τελευταία Κυριακή του μηνός Ιανουαρίου, και του προσέφερε τον αναμνηστικό τόμο της Πατριαρχικής Επισκέψεως στην Στοκχόλμη και την έκδοση της Ι. Μητροπόλεως με την Θεία Λειτουργία στις τρείς γλώσσες (Ελληνική, Σουηδική και Αγγλική) και ευχές για τις εορτές της Θείας Επιφανείας και το Νέον Έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων