13/03/2020 13/03/2020 “Αναστέλλονται όλες οι Ιερές Ακολουθίες και τούτο από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13ης Μαρτίου 2020 μέχρι και της 3ης Απριλίου 2020. Οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να αξιολογούνται καθημερινά”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας. Στόχος της απόφασης αυτής τονίζει πως είναι η στήριξη των μέτρων που έλαβε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του...
13 Μαρτίου, 2020 - 19:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2020 - 20:06

Ι.Μ. Βελγίου: Αναστέλλει τις Ι. Ακολουθίες μέχρι τις 3 Απριλίου

Διαδώστε:
Ι.Μ. Βελγίου: Αναστέλλει τις Ι. Ακολουθίες μέχρι τις 3 Απριλίου

“Αναστέλλονται όλες οι Ιερές Ακολουθίες και τούτο από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13ης Μαρτίου 2020 μέχρι και της 3ης Απριλίου 2020. Οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να αξιολογούνται καθημερινά”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.

Στόχος της απόφασης αυτής τονίζει πως είναι η στήριξη των μέτρων που έλαβε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Βελγίου (CNS) προκειμένου να ενισχυθούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, με «πρόσθετα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, με στόχο να σταματήση η διάδοση της πανδημίας».

Ο Σεβασμιώτατος, καλεί τους πιστούς  “να προσευχόμαστε στον Άγιο Θεό μας, ώστε να δώσει την επιθυμητή σε όλους λυτρωτική λύση”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Είναι διάχυτη η ανησυχία για την μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού στο Βέλγιο. Πράγματι, η χθεσινή κατάσταση της υγείας στη Χώρα δεν είναι η αυτή με την σημερινή ή την αυριανή.

Τα μέτρα που έλαβε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Βελγίου (CNS) μετά την Συνεδρίαση της Πέμπτης 12ης Μαρτίου 2020, κατόπιν αιτήσεως της Πρωθυπουργού και σε συνεννόηση με τους αρμοδίους Υπουργούς, ενισχύουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, με «πρόσθετα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, με στόχο να σταματήση η διάδοση της πανδημίας».

Όλες οι Διοικητικές Αρμόδιες Αρχές επιθυμούν να ενεργοποιήσουν δράσεις και ενημερώσεις, καθώς και να εφαρμόσουν τα αποφασισθέντα μέτρα. Οι πολιτικές Αρχές της Χώρας προτρέπουν «τα αποφασισθέντα μέτρα να εφαρμόζονται παντού με τον ίδιο τρόπο. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η προφύλαξη της δημόσιας υγείας». ῎Ετσι «όλες οι δραστηριότητες (αθλητικές, πολιτιστικές, λαογραφικές κλπ.) ματαιώνονται αναξάρτητα από το πλήθος των συμμετεχόντων σ᾽ αυτές, είτε είναι δημόσιες είτε ιδιωτικές».

Στην παρούσα συγκυρία ανακοινώνεται ότι αναστέλλονται όλες οι Ιερές Ακολουθίες και τούτο από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13ης Μαρτίου 2020 μέχρι και της 3ης Απριλίου 2020. Οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να αξιολογούνται καθημερινά.

Στις ημέρες αυτής της δοκιμασίας για όλη την ανθρωπότητα, καθήκον όλων μας ως χριστιανών είναι να προσευχόμαστε στον Άγιο Θεό μας, ώστε να δώση την επιθυμητή σε όλους λυτρωτική λύση. Στην κατανυκτική αυτή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο πανταχού παρών Κύριός μας ας μας ενδυναμώνη στον πνευματικό μας αγώνα.

12 Μαρτίου 2020

† ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων