15/06/2020 15/06/2020 Σε μια χώρα που μαστίζεται από τη φτώχεια, με την πανδημία να έχει δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αργεντινή συνεχίζει το ιεραποστολικό της έργο ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τους πιστούς να μη χάνουν την πίστη τους. Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν ο Μητροπολίτης Μπουένος Αϊρες του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωσήφ , ο...
15 Ιουνίου, 2020 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 12:52

Η Ορθοδοξία, πηγή ελπίδας στην Αργεντινή

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία, πηγή ελπίδας στην Αργεντινή

Σε μια χώρα που μαστίζεται από τη φτώχεια, με την πανδημία να έχει δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αργεντινή συνεχίζει το ιεραποστολικό της έργο ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τους πιστούς να μη χάνουν την πίστη τους.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν ο Μητροπολίτης Μπουένος Αϊρες του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωσήφ , ο Μητροπολίτης Ιάκωβος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Επίσκοπος Ιωάννης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Εξωτερικό και ο Επίσκοπος Κύριλλος του Πατριαρχείου Σερβίας καλούν το ποίμνιο να εμπιστευτεί το έλεος του μεγάλου και φιλάνθρωπου Θεού.

«Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της πανδημίας στις ζωές των Εκκλησιών μας και των παιδιών μας. Γνωρίζουμε, όμως, ότι είμαστε οι πνευματικοί ηγέτες, που ο Θεός ευδόκησε να σας υπηρετούν αυτήν την περίοδο παγκόσμιας κρίσης, και γι’ αυτό θέλουμε να σας καλέσουμε να αγκαλιάσετε χωρίς προκαταλήψεις -χωρίς όρια- τον Ιησού Χριστό, τη μόνη μας ελπίδα. Από βάθους καρδίας σας καλούμε να μην έχετε αμφιβολίες και επιφυλάξεις για την πίστη μας, για την Παράδοσή μας, αυτές τις στιγμές που βομβαρδιζόμαστε με νέα και ειδήσεις διαμέσου όλων των μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας. Θέλουμε να σας καλέσουμε να δίνετε μαρτυρία της Ορθόδοξης μας πίστης, μιμούμενοι κατά πάντα τη μαρτυρία που έδωσαν πολλοί Αγιοι -ακόμη και με τη ζωή τους- όταν συναντούσαν διάφορους παράγοντες αποφασισμένοι να πολεμήσουν και να καταστρέψουν την κοινή μας πίστη».

Εκφράζουν επίσης την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές: «Είμαστε ευγνώμονες στους γιατρούς, τους ερευνητές, τους επιστήμονες και σε όλους τους υπηρέτες της υγείας που εργάζονται ακούραστα αυτήν τη στιγμή. Είμαστε επίσης ευγνώμονες στους δασκάλους, στα παιδιά και τους εφήβους μας, που κάνουν μια απίστευτη προσπάθεια. Προσευχόμαστε για όλα τα παιδιά μας, ειδικά για εκείνους που ζουν τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης. Προσευχόμαστε θερμά για τους ηλικιωμένους μας, για τους αρρώστους, για τους πάσχοντες και για τη σωτηρία τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων