20/03/2020 20/03/2020 Νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊοϋ, η οποία πλήττει και τη Νότιο Κορέα εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κορέας. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρεται στην πσοευχή τονίζοντας: ” Κάθε βράδυ από 10:00 έως 10:15 καθιερώσαμε ώρα κοινής προσευχής των μελών της Εκκλησίας μας. Όλοι μαζί την ίδια ώρα, ο καθένας από το σπίτι του,...
20 Μαρτίου, 2020 - 9:01

Κάθε βράδυ ενώνουν τις προσευχές τους και στην Κορέα

Διαδώστε:
Κάθε βράδυ ενώνουν τις προσευχές τους και στην Κορέα

Νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊοϋ, η οποία πλήττει και τη Νότιο Κορέα εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κορέας.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρεται στην πσοευχή τονίζοντας: ” Κάθε βράδυ από 10:00 έως 10:15 καθιερώσαμε ώρα κοινής προσευχής των μελών της Εκκλησίας μας. Όλοι μαζί την ίδια ώρα, ο καθένας από το σπίτι του, θα προσευχόμαστε για τα θύματα εκ του COVID-19, τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, αλλά και για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που με πολλές θυσίες προσφέρουν τόσα πολλά σε όσους υποφέρουν”

Ενώ καταλήγει αναφέροντας πως “σύντομα θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στους ιερούς ναούς μας, μετά από την προσωρινή αυτή σωματική αλλά όχι και πνευματική απομάκρυνση, για να Τον δοξολογήσουμε για όλα όσα επέτρεψε να συμβούν για την σωτηρία μας. Καλή Ανάσταση! Από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με πόνο ψυχής παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας αλλά και στην οικουμένη ολόκληρη με την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 και επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

1. ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ. Οι χριστιανοί, ως γνωστόν, ποτέ δεν πρέπει να σταματούν την επικοινωνία τους με τον Θεό, ιδιαιτέρως σε ώρες δύσκολες όπως κατά την παρούσα πανδημία, γιατί η προσευχή είναι το δυνατότερο όπλο που έχουμε για την αντιμετώπισή της. Γι αυτό στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας οργανώνουμε αυτόν τον καιρό, μέχρι να λήξει το πρόβλημα κορωνοϊού COVID-19, εκστρατεία προσευχής.

2. ΩΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ. Κάθε βράδυ από 10:00 έως 10:15 καθιερώσαμε ώρα κοινής προσευχής των μελών της Εκκλησίας μας. Όλοι μαζί την ίδια ώρα, ο καθένας από το σπίτι του, θα προσευχόμαστε για τα θύματα εκ του COVID-19, τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, αλλά και για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που με πολλές θυσίες προσφέρουν τόσα πολλά σε όσους υποφέρουν.

3. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ. Μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου (11/4/2020) σας παρακαλούμε να μην έρχεσθε στον Ναό αλλά να παραμένετε στα σπίτια σας προσευχόμενοι. Έτσι δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να γίνετε άθελά σας αιτία να αρρωστήσει κάποιος συνάνθρωπός σας, αλλά κι εσείς θα προφυλαχθείτε από τον πολύ επικίνδυνο ιό COVID-19. Όλες οι ιερές Ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής θα τελούνται από τους Ιερείς μας με τους βοηθούς τους στους Ιερούς Ναούς μας χωρίς την συμμετοχή των πιστών. Κατά τις ώρες των καθημερινών Ακολουθιών 9 το πρωί και 5 το απόγευμα, που θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου (σελ. 14–22), του Μ. Αποδείπνου (σελ. 62–91) και των Χαιρετισμών (σελ. 115–131), συνιστούμε σε όσους μπορούν να προσεύχονται από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας το ειδικό Προσευχητάριο που έχει εκδοθεί από τον Εκδοτικό Οίκο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας. Όσοι δεν μπορούν τις συγκεκριμένες ώρες ας προσεύχονται σε άλλες ώρες.

4. ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ. Οι ιεροί ναοί μας θα παραμένουν ανοικτοί για όποιους επιθυμούν να τους επισκέπτονται για να προσευχηθούν προσωπικά. Σε επισκέπτες που δεν γνωρίζουμε δεν θα επιτρέπετε προς το παρόν η είσοδός τους στους ναούς μας. Επίσης επίσκεψη προσκυνητών στο Μοναστήρι δεν επιτρέπεται.

5. ONLINE BIBLE STUDY. Κάθε Κυριακή από 2:00 έως 3:00 θα γίνεται online μελέτη της Αγίας Γραφής για την πνευματική τροφοδοσία των μελών της Εκκλησίας μας.

6. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. Ένα έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα μη διστάσετε να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς ή με όποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης διαθέτετε, με τον ιερέα σας. Επίσης εάν υπάρχει ειδική ανάγκη ο ιερέας σας μπορεί με τις κατάλληλες προφυλάξεις να σας επισκεφθεί στο σπίτι σας για την μετάδοση της Θ. Ευχαριστίας ή την τέλεση κάποιας άλλης αγιαστικής πράξης.

7. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Με την πίστη μας στον Θεό, την αδιάλειπτη προσευχή μας και την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής θα ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε ότι ο Παντοδύναμος Θεός «θα λιγοστέψει τις μέρες των δεινών» (Μτ. 24:22) και σύντομα θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στους ιερούς ναούς μας, μετά από την προσωρινή αυτή σωματική αλλά όχι και πνευματική απομάκρυνση, για να Τον δοξολογήσουμε για όλα όσα επέτρεψε να συμβούν για την σωτηρία μας. Καλή Ανάσταση! Από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων