11/09/2020 11/09/2020 Στη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστιες και την υψηλή εγκληματικότητα που μαστίζει την Κολομβία έρχεται τώρα να προστεθεί και η πανδημία επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία παραμένει αρωγός και προμηθεύει με τρόφιμα και φάρμακα φτωχές οικογένειες που διαμένουν σε καλύβες. Μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Άσσου, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τόρρες Εσκιβέλ,...
11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2020 - 9:48

Κολομβία- Ορθοδοξία: Το μεγάλο “ευχαριστώ” στους Έλληνες

Διαδώστε:
Κολομβία- Ορθοδοξία: Το μεγάλο “ευχαριστώ” στους Έλληνες

Στη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστιες και την υψηλή εγκληματικότητα που μαστίζει την Κολομβία έρχεται τώρα να προστεθεί και η πανδημία επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία παραμένει αρωγός και προμηθεύει με τρόφιμα και φάρμακα φτωχές οικογένειες που διαμένουν σε καλύβες. Μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Άσσου, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τόρρες Εσκιβέλ, ο οποίος βαπτίστηκε ορθόδοξος στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου και, αφού χειροτονήθηκε κληρικός, υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ο νέος Επίσκοπος σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφει την κατάσταση στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες για τη στήριξη που παρέχουν στο δύσκολο ιεραποστολικό του έργο:

 

Όσοι παρακολουθούν το Ιεραποστολικό έργο του π. Τιμόθεου (μέσω fb: Archimandrita P. Timoteo Torres (Αρχ. Π. Τιμοθεος )) μπορούν να διαπιστώσουν τον καθημερινό αγώνα αλληλεγγύης που δίνει σε μια περιοχή όπου μαστίζεται από φτώχια. Ο π. Τιμόθεος φορώντας το ράσο της Ορθοδοξίας, χωρίς διακρίσεις δίνει και την ψυχή του για τον λαό του, προσφέροντας από το υστέρημά του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που η κοινότητα των Ορθοδόξων στα βάθη της Κολομβίας όπου υπηρετεί ο ίδιος τον Θεό, μεγαλώνει, από το παράδειγμα που ως άνθρωπος (και ιερέας) δίνει καθημερινά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων