13/11/2020 13/11/2020 Το σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju κατηχητικό διήμερο για τα παιδιά της ενορίας. Το θέμα συζητήσεως του διημέρου ήταν: «Η εν Χριστώ ελευθερία μας». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο με την πρωινή Ακολουθία στον ιερό ναό. Κατόπιν ακολούθησε η πρώτη συζήτηση γύρω από το...
13 Νοεμβρίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2020 - 9:05

ΚΟΡΕΑ: Μαθαίνοντας για τον Χριστό εν μέσω πανδημίας

Διαδώστε:
ΚΟΡΕΑ: Μαθαίνοντας για τον Χριστό εν μέσω πανδημίας

Το σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju κατηχητικό διήμερο για τα παιδιά της ενορίας. Το θέμα συζητήσεως του διημέρου ήταν: «Η εν Χριστώ ελευθερία μας».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο με την πρωινή Ακολουθία στον ιερό ναό. Κατόπιν ακολούθησε η πρώτη συζήτηση γύρω από το θέμα του κατηχητικού διημέρου.

Στην συνέχεια τα παιδιά διασκέδασαν με παιχνίδια εσωτερικού χώρου μέχρι το μεσημεριανό, και κατόπιν με τα στελέχη τους επισκέφθηκαν τον υπό ανέγερση ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του παράπλευρου πνευματικού κέντρου. Κατά την ξενάγησή τους είχαν την ευκαιρία να δουν την πρόοδο του έργου και να κάνουν σκέψεις για την λειτουργία του νέου ναού τους στο προσεχές μέλλον.

Κατόπιν, σ᾽ ένα από το μεγαλύτερα πάρκα της περιοχής, τα παιδιά έκαναν ασκήσεις αναρρίχησης και έπαιξαν ποδόσφαιρο. Μετά το παιχνίδι επέστρεψαν στην αίθουσα της ενορίας για λίγη ξεκούραση. Αργότερα, μέσα στον ιερό ναό, τα λόγια του αποστόλου Παύλου: «Ο Χριστός μας απελευθέρωσε για να είμαστε ελεύθεροι. Παραμένετε, λοιπόν, σταθεροί στην ελευθερία και μην ξαναμπαίνετε κάτω από ζυγό δουλείας» (Γαλ. 5:1), έγιναν αφορμή για περαιτέρω συζήτηση γύρω από το θέμα της εν Χριστώ ελευθερίας μας.

Ιδιαιτέρως τα παιδιά χάρηκαν όταν, για πρώτη φορά στην ζωή τους, άναψαν όλα τα καντήλια του Ιερού Βήματος και του κυρίως ναού, στα πλαίσια μαθήματος περί προετοιμασίας του ιερού ναού πριν από τον Εσπερινό. Μετά τον Μεγάλο Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, για την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το κήρυγμα για το έργο των Αγίων Αγγέλων, ακολούθησε το δείπνο και έτσι έληξε η πρώτη μέρα του προγράμματος.

Την επομένη τα παιδιά συμμετείχαν στον Όρθρο και στην κυριακάτικη θ. Λειτουργία. Κατόπιν διάβασαν όλα μαζί και σχολίασαν το μεταφρασμένο στα κορεατικά βιβλίο του Χρήστου Γουσίδη: «Η επίσκεψη στο πατάρι», που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Αγίου Νεκταρίου εξ αφορμής της εορτής του την άλλη μέρα.

Με το κοινό γεύμα αγάπης και την συζήτηση που ακολούθησαν έληξε, με την βοήθεια του Θεού, το κατασκηνωτικό διήμερο στο Jeonju.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων