27/05/2019 27/05/2019 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρουμε πως να ξεδιψάσουμε, ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Να προσευχόμαστε κι εμείς να βρούμε αυτό που ανακάλυψε η Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτιδα και...
27 Μαΐου, 2019 - 9:53

Κυριακή της Σαμαρείτιδος στον Άγιο Στέφανο Παρισίων

Διαδώστε:
Κυριακή της Σαμαρείτιδος στον Άγιο Στέφανο Παρισίων

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρουμε πως να ξεδιψάσουμε, ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Να προσευχόμαστε κι εμείς να βρούμε αυτό που ανακάλυψε η Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτιδα και δε δίψασε ποτέ ξανά, αλλά έζησε ξεδιψασμένη από τη Χάρη του Θεού. Εμείς είμαστε σκλάβοι του κόσμου τούτου διότι ποτέ δε γευτήκαμε τη Χάρη του Θεού. Προσκολλημένοι στις βιοτικές ανάγκες, στην καθημερινότητα, λες και θα ζούμε για πάντα. Όμως αυτόν τον μάταιο κόσμο θα τον εγκαταλείψουμε κάποια μέρα. Προς τι λοιπόν τόση φιλαργυρία; Ποιο είναι αυτό το νερό που μας χαρίζει ο Κύριος κι εμείς δε μπορούμε να το γευτούμε; Μήπως να πέσουμε στα γόνατα προσευχόμενοι με καθαρή καρδιά στον Κύριο, να μας οδηγήσει σε αυτή την πηγή του ζώντος ύδατος;»

Με τον Θεοφ. Επίσκοπο Μελιτηνής συλλειτούργησε ο Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Ξενιτέλης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων