06/11/2020 06/11/2020 Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της τρομοκρατικής επιθέσεως της 2ας Νοεμβρίου 2020, στην πόλη της Βιέννης, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς Αυστρίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, “με πλήρη συναίσθηση της ποιμαντικής ευθύνη”, όπως σημειώνει, απευθύνεται με μήνυμά του προς τους κληρικούς και τους πιστούς, της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη...
06 Νοεμβρίου, 2020 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2020 - 14:59

Μητρ. Αυστρίας: “Επιτακτική η ανάγκη να μείνουμε ενωμένοι”

Διαδώστε:
Μητρ. Αυστρίας: “Επιτακτική η ανάγκη να μείνουμε ενωμένοι”

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της τρομοκρατικής επιθέσεως της 2ας Νοεμβρίου 2020, στην πόλη της Βιέννης, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς Αυστρίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, “με πλήρη συναίσθηση της ποιμαντικής ευθύνη”, όπως σημειώνει, απευθύνεται με μήνυμά του προς τους κληρικούς και τους πιστούς, της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη “να παραμείνουμε ενωμένοι, όρθιοι και δυνατοί”. 

“Κατ’ αρχήν, όλοι εκφράζομε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας για τα αθώα θύματα, τους νεκρούς και τους τραυματίες, της αναιτίου αυτής επιθέσεως. Συμπαραστεκόμαστε στους οικείους των θυμάτων και προσευχόμαστε, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, για την ενδυνάμωσή τους από το Θεό. Ταυτόχρονα, εκφράζομε θερμές ευχαριστίες προς τις Δυνάμεις Ασφαλείας και Αμέσου Βοηθείας καθώς και στις αρμόδιες Πολιτειακές Αρχές για την άμεση αντιμετώπιση των τραγικών αυτών γεγονότων και την αποτροπή πλέον δυσχερών καταστάσεων”, αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια καταδίκαζει κάθε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας, υπογραμμίζοντας:

“Όλοι μαζί καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας. Αποστρεφόμαστε κάθε ενέργεια τρομοκρατίας, απειλής και προσβολής του ανθρωπίνου προσώπου. Οι δράστες τέτοιου είδους επιθέσεων δεν ακολουθούν σε καμία περίπτωση το θέλημα του Θεού, αλλά διασπείρουν το φόβο και τη δυσπιστία και καταστρέφουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Αυτό είναι ακριβώς το φαινόμενο που εμείς δεν θέλομε και δεν επιτρέπομε να συμβεί. Η πίστη μας στο Θεό και η αγάπη μας για την Αυστρία και τους ανθρώπους της μας ενδυναμώνουν ώστε να ξεπεράσουμε το φόβο και να συνεχίσουμε να ζούμε ελεύθερα. Τονίζομε επίσης ότι η πίστη κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή, όπως και το δικαίωμά του να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα ανεμπόδιστα και ελεύθερα. Η πίστη όμως δεν μπορεί να κυοφορεί και να γεννά θάνατο. Δεν μπορεί να καλλιεργεί το μίσος και το διχασμό. Δεν μπορεί να απομακρύνει και να διαχωρίζει τους ανθρώπους, αλλά οφείλει να καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλοπεριχώρηση, την ευγένεια, τη συγχώρηση”.

Ο Σεβασμιώατος θεωρεί πως αυτές τις ώρες, είναι επιτακτική η ανάγκη “να παραμείνουμε ενωμένοι, όρθιοι και δυνατοί. Να μην επιτρέψουμε στο φόβο να κυριαρχήσει μέσα μας. Το μήνυμα του Ευαγγελίου «Μη φοβείσθε» ακούγεται τώρα πιο έντονα στα αυτιά και στις καρδιές μας! Ας μην επιτρέψουμε, αδελφοί μου, να δημιουργηθεί ένας τοίχος τρόμου και αγωνίας, που θα δημιουργήσει αποκλεισμούς και αυτονόμηση των ανθρώπων και θα επιφέρει περισσότερα δεινά από τις όποιες ενέργειες ανθρώπων που επιδιώκουν να επιβληθούν με την τρομοκρατία και να κυριαρχήσουν εις βάρος των άλλων. Είναι αλήθεια ότι στο φιλόξενο τούτο τόπο έχομε μάθει να ζούμε αρμονικά όλοι μαζί. Η χώρα της Αυστρίας και η πόλη της Βιέννης, μαρτυρούν αυτό το ήθος του αλληλοσεβασμού, της αξιοπρέπειας, της ευγένειας, της ειρηνικής συμβιώσεως, της διαφυλάξεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της τιμής και της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου. Όλα αυτά είναι τα στοιχεία του πλούτου του τόπου. Ανήκουν σε όλους μας και οφείλομε όλοι μαζί να τα διακρατήσουμε, να τα διαφυλάξουμε ως συνεκτικούς δεσμούς, να επιμείνουμε στην αγάπη, στο διάλογο, στη συμπόρευση και στην ειλικρινή επικοινωνία. Να μην αφήσουμε να επιβληθεί το σκοτάδι της μισαλλοδοξίας! Να φωτίσουμε και τις πιο σκοτεινές πτυχές κάθε ανθρώπινης καρδιάς! Να νικήσει η Αλήθεια και να λάμψει το Φως!”

Και καταλήγει: “Με τις παραπάνω σκέψεις, εύχομαι πατρικά, να σας ευλογεί ο Θεός πλουσιόδωρα και να αγιάζει το βηματισμό της ζωής σας! Και πάλι σας παρακαλώ: «Μη φοβείσθε»! Εντείνετε την προσευχή σας στον Αληθινό Θεό! Αυξήστε τις καρδιακές σας δεήσεις! Στραφείτε προσευχητικά στην Παναγία και στους Αγίους μας και «θαρσείτε»! Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο της ζωής των ανθρώπων έχει ο Τρισάγιος Θεός! Σας ασπάζομαι όλους με αγάπη και με πατρικές εγκάρδιες ευχές!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων