17/02/2019 17/02/2019 Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Γκίλσον, εξηγεί πώς φθάσαμε στην Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας εξηγώντας τα βήματα που ακολούθησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και  απαντά στις κατηγορίες της Μόσχας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των ορθοδόξων πιστών της Ουκρανίας… δεν ενήργησε...
17 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2019 - 13:20

Συνέντευξη ποταμός για το Ουκρανικό: «Ο Πατριάρχης δεν λειτουργεί βάσει πιέσεων»

Διαδώστε:
Συνέντευξη ποταμός για το Ουκρανικό: «Ο Πατριάρχης δεν λειτουργεί βάσει πιέσεων»

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Γκίλσον, εξηγεί πώς φθάσαμε στην Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας εξηγώντας τα βήματα που ακολούθησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και  απαντά στις κατηγορίες της Μόσχας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των ορθοδόξων πιστών της Ουκρανίας… δεν ενήργησε βάσει ιδίων συμφερόντων ή πολιτικών πιέσεων και ασφαλώς δεν επηρεάστηκε από πολιτικούς ανταγωνισμούς και γεωπολιτικά συμφέροντα», ξεκαθαρίζει στην συνέντευξή του ο κ. Εμμανουήλ απαντώντας έτσι σε όλες τις κατηγορίες που αποδίδουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, οικονομικά συμφέροντα.


«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο,  πάντοτε επιδεικνύει σεβασμό προς κάθε άνθρωπο, ξέρει να υπομένει και να συγχωρεί… ως Μητέρα Εκκλησία, αντιμετωπίζει με στοργική διάθεση και ανιδιοτελή αγάπη τη σχέση του με όλες τις νεότερες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες που προέκυψαν από τη σάρκα του και έλαβαν από αυτό την Αυτοκεφαλία», τόνισε, δίνοντας για άλλη μια φορά απάντηση στη Ρωσική Εκκλησία που δεν έχει δεχθεί ούτε ένα λεπτό την κίνηση αυτή της Αυτοκεφαλίας.
Στο πνεύμα αυτό, της αγάπης και της ειρήνης προς όλους, παρότρυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Προκαθήμενο της νεοσύστατης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, να κινηθεί, «χωρίς καμία εξαίρεση και διάκριση», υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

Στην συνέντευξη αυτή πάντως ο κ Εμμανουήλ, αφιέρωσε αρκετό χρόνο στη διένεξη μεταξύ των δυο εκκλησιών που οδήγησε στην αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δίνοντας απαντήσεις που ως τώρα έχουμε ακούσει και από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων