25/10/2019 25/10/2019 Η Ελληνορθόδοξη Ενορία Dortmund της Μητροπόλεως Γερμανίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βορείου Ρηνανιας/Βεστφαλίας, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής με καλεσμένους σημαίνουσες προσωπικότητες του χώρου από την Αμερική (την Πρόεδρο του Μαϊμονιδείου Ινστιτούτου για το Ολοκαύτωμα- ΝΥ), Ισραήλ (πρόεδρο έδρας Βιοηθικής...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2019 - 8:36

Μητρ. Γερμανίας: “Από την αδιαφορία στην ανθρωπιά”

Διαδώστε:
Μητρ. Γερμανίας: “Από την αδιαφορία στην ανθρωπιά”

Η Ελληνορθόδοξη Ενορία Dortmund της Μητροπόλεως Γερμανίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βορείου Ρηνανιας/Βεστφαλίας, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής με καλεσμένους σημαίνουσες προσωπικότητες του χώρου από την Αμερική (την Πρόεδρο του Μαϊμονιδείου Ινστιτούτου για το Ολοκαύτωμα- ΝΥ), Ισραήλ (πρόεδρο έδρας Βιοηθικής της UNESCO-Haifa), Ελλάδα (πρόεδρο ελληνικής έδρας της UNESCO-Αθήνα) και Γερμανία.

Επίσης, ομιλητής θα είναι και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Το Συνέδριο διοργανώνεται και με αφορμή την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ως προεξάρχοντος της πορείας των ζώντων στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου τον περασμένο Μάιο.

Ο γενικός τίτλος του Συνεδρίου είναι: “Από την αδιαφορία στην ανθρωπιά: το Ολοκαύτωμα και η αφύπνιση μιας νέας συνειδήσεως”.
Οι εργασίες θα διεξαχθούν το διήμερο 9&10 Νοεμβρίου 2019, στο Ελληνορθόδοξο πνευματικό κέντρο, Luisenstr. 17.

Την όλη επιμέλεια έχει ο εφημέριος της Ελληνορθόδοξης Ενορίας Dortmund Αρχιμανδρίτης Δρ Φιλόθεος Μαρούδας, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων