06/12/2020 06/12/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος υπήρξε Επίσκοπος Μύρων, ζητάει την βοήθειά του για να την κατάπαυση της πανδημίας αναφέροντας “Βοήθησε Άγιε Νικόλαε να παρέλθει το κακό της τελευταίας συμφοράς μας”. Ο Σεβασμιώτατος στην προσευχή του στον Άγιο τονίζει μεταξύ άλλων τον πόνο που βιώνει επειδή δεν μπορεί να...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 23:04

“Βοήθησε Άγιε Νικόλαε να παρέλθει το κακό”

Διαδώστε:
“Βοήθησε Άγιε Νικόλαε να παρέλθει το κακό”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος υπήρξε Επίσκοπος Μύρων, ζητάει την βοήθειά του για να την κατάπαυση της πανδημίας αναφέροντας “Βοήθησε Άγιε Νικόλαε να παρέλθει το κακό της τελευταίας συμφοράς μας”. Ο Σεβασμιώτατος στην προσευχή του στον Άγιο τονίζει μεταξύ άλλων τον πόνο που βιώνει επειδή δεν μπορεί να τον προσκυνήσει στον Τόπο του αναφέροντας: “παρ’ όλο που έχουμε την νενομισμένη άδεια, λόγω αυστηρών περιορισμών κινήσεως, να μην μπορούμε να Σε προσκυνήσουμε στον τόπο Σου, στην Μητρόπολή μας”. 

Η προσευχή του αναφέρει: “Τι Σου έκαμα Άγιε Νικόλαε, Πάτρωνά μου, και με τιμώρησες τόσο σκληρά εφέτος. Για μένα τέτοιες χρονιάρες μέρες το να βρίσκωμαι μακριά από το Στέκι μας είναι δυσβάταχτη συμφορά!

Εσύ, βέβαια ξέρεις καλύτερα, δεν μπορεί παρά κάπου να φταίω, έστω και άθελά μου, για να με κρατάς μακριά Σου στη γιορτή Σου. Με μια σπρωξιά αψήφισες τις προσπάθειές μου των τελευταίων μηνών, ώστε παρ’ όλο που έχουμε την νενομισμένη άδεια, λόγω αυστηρών περιορισμών κινήσεως, να μην μπορούμε να Σε προσκυνήσουμε στον τόπο Σου, στην Μητρόπολή μας.

Και άντε εγώ με μερικούς συναδέλφους και κατ’ εξαίρεσιν θα μπορούσα να είμαι μαζί Σου, αλλά τι θα γινόταν με τόσους προσκυνητές από κοντινά και μακρινά μέρη που ήθελαν να βρεθούν στα Μύρα και να Σε προσκυνήσουν μέσα στον Καθεδρικό Σου Ναό;

Σπεύσε, βοήθησε, βάλε το χέρι Σου ακόμα μια φορά, Άγιε Νικόλαε, να παρέλθει η οργή-το κακό της τελευταίας συμφοράς μας, για να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι μέσα την αγκαλιά Σου με την πρώτη ευκαιρία.

Ο ανάξιος διάδοχός Σου στα Μύρα
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων