12/01/2021 12/01/2021 Στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2021 οι ορθόδοξες ουκρανικές Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας εν Βιέννη και Βουδαπέστη εόρτασαν συμφώνως του Ιουλιανού ημερολογίου την κατά Σάρκα Γέννηση του Κυρίου. Το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου οι Εφημέριοι της Ενορίας του Αγίου Βλαδιμήρου και της Αγίας Όλγας, π. Γεώργιος Strugov και π. Mykola Lesiuk, τέλεσαν στον Ι.Ν....
12 Ιανουαρίου, 2021 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2021 - 13:05

“Να ενστερνιστούμε την έκφραση της αγάπης του Θεού”

Διαδώστε:
“Να ενστερνιστούμε την έκφραση της αγάπης του Θεού”

Στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2021 οι ορθόδοξες ουκρανικές Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας εν Βιέννη και Βουδαπέστη εόρτασαν συμφώνως του Ιουλιανού ημερολογίου την κατά Σάρκα Γέννηση του Κυρίου.

Το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου οι Εφημέριοι της Ενορίας του Αγίου Βλαδιμήρου και της Αγίας Όλγας, π. Γεώργιος Strugov και π. Mykola Lesiuk, τέλεσαν στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου Βιέννης τον Μέγα Εσπερινό των Χριστουγέννων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ την επομένη, την 7ην Ιανουαρίου, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος πλαισιούμενος και υπό του Αρχιδιακόνου Μαξίμου Rugyko, παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, τα οποία και τηρήθηκαν με απόλυτη ακρίβεια.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημασία της Σαρκώσεως του Θεού Λόγου, ο Οποίος κατέβηκε σιωπηλά και αθόρυβα στον κόσμο, φόρεσε εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου ανερμηνεύτως την ανθρώπινη φύση από αγάπη και πόθο να ενωθεί με το πλάσμα Του για να του χαρίσει την αιωνιότητα. Έτσι αποκαλύπτεται στην ανθρωπότητα στο πλαίσιο της Θείας Οικονομίας η αλήθεια της παρουσίας Του και δίδεται σε κάθε άνθρωπο προσωπικά η ευκαρία να Τον αγαπήσει επιλέγοντας τοιουτοτρόπως την σωτηρία του.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος, αφού ευχαρίστησε το καθόλου ποίμνιο για την παρουσία του, προέτρεψε απαξάπαντες να ενστερνιστούν αυτήν την έκφραση της αγάπης και της πρόνοιας του Θεού για τον άνθρωπο και να πορεύονται στη ζωή τους έχοντας ως στόχο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό του Δημιουργού μας.

Αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας τελέστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου και δεύτερη Θεία Λειτουργία, ενώ τις Ι. Ακολουθίες της εορτής των Χριστουγέννων στην ορθόδοξη ουκρανική Ενορία εν Βουδαπέστη τέλεσε ο π. Ρωμανός Vasylevych.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων