23/04/2020 23/04/2020 Νέα εγκύκλιο αναφορικά με την πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνονται εξέδωσε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι, η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των λοιπών ιερών ακολουθιών θα συνεχιστεί να τελείται στους ναούς “και των θυρών κεκλεισμένων”, δηλαδή μόνον με τη φυσική παρουσία του εφημερίου της ενορίας, ενός ψάλτου στον δεξιό...
23 Απριλίου, 2020 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2020 - 8:35

Νέα εγκύκλιος του Μητρ. Σουηδίας

Διαδώστε:
Νέα εγκύκλιος του Μητρ. Σουηδίας

Νέα εγκύκλιο αναφορικά με την πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνονται εξέδωσε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι, η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των λοιπών ιερών ακολουθιών θα συνεχιστεί να τελείται στους ναούς “και των θυρών κεκλεισμένων”, δηλαδή μόνον με τη φυσική παρουσία του εφημερίου της ενορίας, ενός ψάλτου στον δεξιό χορό, ενός στον αριστερό χορό κι ενός βοηθού ή νεωκόρου. Αναφορικά με τα Ιερά Μυστήρια και όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και τελετές αυτά αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. “Εξαιρούνται οι κηδείες, οι οποίες θα γίνονται μόνον με την παρουσία της άμεσης οικογένειας” υπογραμμίζεται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί και Πατέρες, Μέλη και Ευεργέτες της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας,
Σας γνωρίζω ότι, λόγω της συνεχιζόμενης ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid-19 και προκειμένου να περιορισθεί η διασπορά της λοίμωξης, ακολουθώντας με σεβασμό στις οδηγίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των λοιπών ιερών ακολουθιών θα συνεχιστεί να τελείται στους ναούς μας “και των θυρών κεκλεισμένων”, δηλαδή μόνον με τη φυσική παρουσία του εφημερίου της ενορίας, ενός ψάλτου στον δεξιό χορό, ενός στον αριστερό χορό κι ενός βοηθού ή νεωκόρου.
Η ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση των ιερών ακολουθιών θα συνεχίσει αποκλειστικά και μόνον από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, μέσω της σελίδος facebook της Ι. Μητροπόλεως (Metropolisofsweden @ metropolisofsweden1) και του Youtube.
Εξαιτίας της έξαρσης του ιού που παρατηρείται επί του παρόντος, το μέτρο αυτό θα τηρηθεί μέχρι νεωτέρας, σε όλη την κανονική δικαιοδοσία της Ι. Μητροπόλεως.
Εκτός των ιερών ακολουθιών, “και των θυρών κεκλεισμένων”, τα Ιερά Μυστήρια και όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και τελετές αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Εξαιρούνται οι κηδείες, οι οποίες θα γίνονται μόνον με την παρουσία της άμεσης οικογένειας. Όταν η αιτία θανάτου είναι ο Covid-19, τότε η εξόδιος ακολουθία (κηδεία) θα τελείται στο κοιμητήριο και όχι στον ενοριακό ναό.
Όλα τα ανωτέρω περιοριστικά μέτρα θα αναθεωρηθούν αργότερα, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωσή σας.

Με πολλή πατρική αγάπη και εγκάρδιες πασχάλιες ευχές

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων