15/04/2019 15/04/2019 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον Νοτίου Αυστραλίας βρέθηκε ο  Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμονας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ναό για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να χαιρετήσουν τον ιδρυτή του Σεβ. Μητροπολίτη Βρυούλων. Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος εμνήσθη ημερών αρχαίων. Οι εναπομείναντες πρώτοι μετανάστες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους,...
15 Απριλίου, 2019 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2019 - 10:30

Ο Μητρ. Βρυούλων στην Αδελαϊδα

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Βρυούλων στην Αδελαϊδα

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον Νοτίου Αυστραλίας βρέθηκε ο  Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμονας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ναό για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να χαιρετήσουν τον ιδρυτή του Σεβ. Μητροπολίτη Βρυούλων. Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος εμνήσθη ημερών αρχαίων.

Οι εναπομείναντες πρώτοι μετανάστες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ησπάζοντο την χείρα του Σεβασμιωτάτου λέγοντες “Σεβασμιώτατε με ενθυμείσθε; εσείς μας στεφανώσατε εσείς βαπτίσατε τα παιδιά μας.”
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου αντιφώνησε σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο του 1975 ο τότε Επίσκοπος Θεουπόλεως και νυν Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ως Πατριαρχικός επίτροπος υπεδέχθη τον ενθρονιζόμενο τότε νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό. Μετά από 44 έτη τέλος Μαρτίου του έτους 2019 ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προέστη της νεκρωσίμου ακολουθίας του σεπτού ποιμενάρχου κυρού Στυλιανού.
Τέλος ομίλησε ο διάδοχος του Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Διογένης Πατσούρης.
Παρέστη στην Θεία Λειτουργία και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεώργιος Ψιάχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων