21/02/2021 21/02/2021 Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, με την ευκαιρία της εκλογής του ως του 46ου Προκαθημένου στον Πατριαρχικό θρόνο του Αγίου Σάββα, απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την διαδικασία της εκλογής με μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχάρη θερμά τον...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 11:06

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας συνεχάρη τον νέο Πατρ. Σερβίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αυστρίας συνεχάρη τον νέο Πατρ. Σερβίας

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, με την ευκαιρία της εκλογής του ως του 46ου Προκαθημένου στον Πατριαρχικό θρόνο του Αγίου Σάββα, απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την διαδικασία της εκλογής με μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχάρη θερμά τον Μακαριώτατο για την εκλογή του.

Επίσης, επαινεί την ποιμαντική δραστηριότητα του νέου Πατριάρχη Σερβίας ως πρώην Μητροπολίτου Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας, επισημαίνοντας ότι διαθέτει το χάρισμα να επουλώνει τους διχασμούς, ενώ παράλληλα τονίζει ότι το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του δεν γνωρίζει σύνορα και θρησκεύματα.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για την εκτεταμένη εκπαίδευση και πολυγλωσσία του, ικανότητες απαραίτητες για διάλογο σε παγκόσμιο επίπεδο και την οικοδόμηση γεφυρών σε έναν κόσμο που κλονίζεται από την πανδημία και άλλων ειδών κρίσεις.

Υπογραμμίζει ότι προσβλέπει σε μια επωφελή συνεργασία σε πανορθόδοξο επίπεδο για το όφελος και την ενότητα όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών, αλλά και σε τοπικό επίπεδο στην Αυστρία.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, εύχεται στον νέο Προκαθήμενο του Πατριαρχείου Σερβίας δύναμη και επιτυχία στο σημαντικό και με μεγαλύτερες ευθύνες έργο που αναλαμβάνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενθρονίστηκε ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος – Το μήνυμα ενότητας και ειρήνης του νέου Προκαθημένου

Η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας, τα συγχαρητήρια Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και η συνάντηση με τον Βούτσιτς

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων