06/11/2023 06/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας θα μεταβεί στην Αθήνα, με την ευκαιρία της έκδοσης από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος του νέου διτόμου έργου του με τίτλο: «Ανέκδοτες Επιστολές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως» και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία. Ο Σεβσμιώτατος θα έρθει στην ΑΘήνα κατόπιν προτροπής και ευλογίας του...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 17:15

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας λειτουργός στη Ριζάρειο Σχολή

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας λειτουργός στη Ριζάρειο Σχολή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας θα μεταβεί στην Αθήνα, με την ευκαιρία της έκδοσης από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος του νέου διτόμου έργου του με τίτλο: «Ανέκδοτες Επιστολές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως» και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβσμιώτατος θα έρθει στην ΑΘήνα κατόπιν προτροπής και ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, κανονικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, και τιμητικής δε πρόσκλησης του προέδρου του Πολυμελούς Συμβουλίου του Ριζαρείου Ιδρύματος κ. Παναγιώτου Τσακίρη.

Ο Μητροπολίτης Σουγηδίας θα τελέσει την Θεία Λειτουργία ως εξής:

1) Την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, θα χοροστατήσει στο Ναό του Αγίου Γεωργίου της Εκκλησιαστικής Ριζαρείου Σχολής (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι – έναντι του Ολυμπιακού Σταδίου), στις 7:45 π.μ. και εν συνεχεία, στις 8:30 π.μ., θα προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

2) Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023, θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Όρθρου στο Ναό του Αγίου Γεωργίου της παλαιάς Ριζαρείου (Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα – έναντι του ξενοδοχείου Hilton), στις 8:30 π.μ., και εν συνεχεία, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας, στις 9 π.μ.

Τον Σεβασμιώτατο θα συνοδεύσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξανδρος Λουκάτος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων