02/02/2023 03/02/2023 Με αφορμή την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννη Ζηζιούλα, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 92 ετών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος κάνει ιδιαίτερη μνεία στο σπουδαίο θεολογικό έργο του εκλιπόντος με μήνυμα που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου:...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 0:33

Ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ για την κοίμηση του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ για την κοίμηση του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννη

Με αφορμή την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννη Ζηζιούλα, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 92 ετών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος κάνει ιδιαίτερη μνεία στο σπουδαίο θεολογικό έργο του εκλιπόντος με μήνυμα που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου:

«Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης.
Ο Κύριός μας να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων.
Με όλο το θεολογικό του έργο ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας, είναι όχι μόνο ο κύριος εκπρόσωπος και εισηγητής της ευχαριστιακής εκκλησιολογίας στη νεοελληνική θεολογική σκέψη, αλλά και ο πλέον συνεπής και δημιουργικός θεολόγος της γενιάς του ’60 με οικουμενική θεολογική ακτινοβολία και παγκόσμια επίδραση. Στο έργο του, η όλη δομή και τα λειτουργήματα της Εκκλησίας προσεγγίζονται υπό το πρίσμα και την εμπειρία της ευχαριστιακής κοινότητας. Η θεία Ευχαριστία ως το Σώμα του Χριστού συνιστά τη βάση όχι μόνο της καθολικότητας κάθε τοπικής εκκλησίας, αλλά και της ενότητας των τοπικών εκκλησιών σε ένα σώμα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων