25/06/2022 25/06/2022 Με αφορμή την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο του 1973 που διασφάλιζε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος κάνει αναφορά εκ νέου στο ζήτημα, επαναλαμβάνοντας τον προβληματισμό που είχε εκφράσει στο παρελθόν. Σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναφερόμενος σε...
25 Ιουνίου, 2022 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2022 - 10:10

Ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ για το ζήτημα των αμβλώσεων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ για το ζήτημα των αμβλώσεων

Με αφορμή την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο του 1973 που διασφάλιζε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος κάνει αναφορά εκ νέου στο ζήτημα, επαναλαμβάνοντας τον προβληματισμό που είχε εκφράσει στο παρελθόν.

Σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναφερόμενος σε παλαιότερο σχόλιο του για το ζήτημα, ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ότι «ο προβληματισμός παραμένει ίδιος».

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου αναφέρει τα εξής:

«Πολλά θα διαβάσουμε και θα δούμε τις επόμενες ημέρες με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει τον νόμο για τις αμβλώσεις.

Μεταφέρω εδώ ένα σχόλιο που είχα γράψει τον Ιανουάριο του 2020. Ο προβληματισμός παραμένει ίδιος…

“Ως Χριστιανός Επίσκοπος φυσικά και υποστηρίζω το δικαίωμα στη ζωή και δεν θα μπορούσα ποτέ να συναινέσω στην πρακτική της αμβλώσεως εμβρύων.
Αλλά είμαι Επίσκοπος κι όχι Δικαστής. Αυτό σημαίνει ότι είμαι Πατέρας. Είμαι Επίσκοπος σε χώρες με διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες. Χώρες που αναγκάζουν τη γυναίκα να σκοτώσει το κυοφορούμενο δεύτερο παιδί. Χώρες που απαγορεύουν την άμβλωση. Χώρες που έχουν μετριοπαθή άποψη για το θέμα.
Ας μην ξεχνάμε πως αυτό το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση. Ειδικά μέσα στις τοπικές εκκλησιαστικές κοινότητες. Συζήτηση για το πριν μιας ανεπιθύμητης κυήσεως και για το μετά. Για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των αγοριών και των κοριτσιών.
Έχω εμπειρία από τις συνέπειες μιας απόλυτης απαγόρευσης της άμβλωσης. Σε τόπους όπου οι άνθρωποι είναι φτωχοί. Απαγορεύσεις σε ό,τι αφορά την προφύλαξη και το σεξ. Ενοχές. Κορίτσια να σφάζονται από τσαρλατάνους. Ή, κορίτσια να οδηγούνται στην πορνεία και την κοινωνική απαξίωση. Πράγματα τραγικά που δεν μπορούν να ειπωθούν σε χώρους όπως το facebook.
Συμφωνώ με όσους λένε ΝΑΙ στην ΖΩΗ, και ΟΧΙ στις αμβλώσεις, αλλά μην νομίζετε ότι έτσι θα μπορείτε να έχετε μια ήσυχη χριστιανική συνείδηση.
Το θέμα απαιτεί σοβαρή σκέψη και συζήτηση.”»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων