27/05/2023 27/05/2023 Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας παρευρισκόμενος στα εγκαίνια της έκθεσης ART ARMOR στο Στρατιωτικό Μουσείο της Σουηδίας Armémuseum, μίλησε για την πρωτότυπη αυτή έκθεση η οποία μεταφέρει “πολλά ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα, προς πάσα κατεύθυνση, διότι μας υπενθυμίζουν το λόγο της εκ Θεού δημιουργίας του κόσμου, τη διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους, σε καιρούς ειρήνης και...
27 Μαΐου, 2023 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 13:58

Ομιλία Μητροπολίτη Κλεόπα στα εγκαίνια έκθεσης στο Στρατιωτικό Μουσείο της Σουηδίας 

Διαδώστε:
Ομιλία Μητροπολίτη Κλεόπα στα εγκαίνια έκθεσης στο Στρατιωτικό Μουσείο της Σουηδίας 

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας παρευρισκόμενος στα εγκαίνια της έκθεσης ART ARMOR στο Στρατιωτικό Μουσείο της Σουηδίας Armémuseum, μίλησε για την πρωτότυπη αυτή έκθεση η οποία μεταφέρει “πολλά ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα, προς πάσα κατεύθυνση, διότι μας υπενθυμίζουν το λόγο της εκ Θεού δημιουργίας του κόσμου, τη διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους, σε καιρούς ειρήνης και όχι πολέμου”.

Παρακάτω η ομιλία του Μητροπολίτη Σουηδίας:

Εντιμότατοι Πολιτειακοί και Εκκλησιαστικοί Εκπρόσωποι,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Σήμερα το πρωΐ είχα την τιμή να υποδεχθώ στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, στη Στοκχόλμη, για πρώτη φορά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Rivne και Ostrih κ. Ιλαρίωνα, συνοδευόμενο από το Εντιμότατο μέλος της Ουκρανικής Βουλής κ. Oleksandr Kovalchuk.

Η συνάντησή μας διήρκησε περίπου δύο ώρες και η συνομιλία μας επικεντρώθηκε στο πως η τοπική μας Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει την ποιμαντική της μέριμνα, προς όφελος των δοκιμαζομένων αδελφών μας Ουκρανών, σε ολόκληρη τη Σκανδιναυΐα.

Απηύθυνα πρόσκληση στον Σεβασμιώτατο, να επισκεφθεί και πάλι τη Στοκχόλμη και να συλλειτουργήσουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου κάθε Κυριακή η Κυριακή προσευχή και το Σύμβολο της Πίστεως απαγγέλλονται, εκτός από τα ελληνικά και τα σουηδικά, στα ουκρανικά.

Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου ενώπιον των αδελφών μας Ουκρανών, ότι όλοι οι ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας είναι στη διάθεσή τους, για τις λατρευτικές και πολιτιστικές τους συνάξεις.

Όλους μας, μας ενώνει η πνευματική μας Μητέρα, η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Πνευματικός Ηγέτης των 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων ανά τον κόσμο, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Βρισκόμαστε απόψε στο Στρατιωτικό Μουσείο της Σουηδίας Armémuseum, για να παρακολουθήσουμε την έκθεση 12 πρωτότυπων έργων τέχνης, ζωγραφισμένα πάνω σε τμήματα κυρίως αρμάτων μάχης, που έσωσαν ζωές.

Συγχαίρουμε τους εμπνευστές και διοργανωτές της πρωτότυπης αυτής έκθεσης, με πολλά ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα, προς πάσα κατεύθυνση, διότι μας υπενθυμίζουν το λόγο της εκ Θεού δημιουργίας του κόσμου, τη διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους, σε καιρούς ειρήνης και όχι πολέμου.

Χαρακτηριστική και διαχρονική παραμένει η φράση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου: “Ο πόλεμος που γίνεται στο όνομα της θρησκείας είναι ένας πόλεμος εναντίον της θρησκείας.”

Προσευχόμαστε για την άμεση ειρήνευση της ευρύτερης περιοχής, την κατάπαυση του πυρός και τη δικαίωση ενός λαού, που αγωνίζεται, με τόλμη και αυτοθυσία, για την εδαφική του ακεραιότητα.

Σας ευχαριστώ.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων