28/05/2019 28/05/2019    Σε ατμόσφαιρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μάξιμο η χειροτονία σε πρεσβύτερο του διακόνου Δημητρίου Μαρτζέλου, γιου του γνωστού καθηγητού του Α.Π.Θ. κ. Γεωργίου Μαρτζέλου. Πιο συγκεκριμένα την 26η λήγοντος μηνός Μαΐου, ε΄ Κυριακή από του Πάσχα, της Σαμαρείτιδος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, και σε περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατανύξεως και...
28 Μαΐου, 2019 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2019 - 21:41

Σε κλίμα συγκίνησης χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ελβετία

Διαδώστε:
Σε κλίμα συγκίνησης χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ελβετία
   Σε ατμόσφαιρα έντονης συναισθηματικής φόρτισης τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μάξιμο η χειροτονία σε πρεσβύτερο του διακόνου Δημητρίου Μαρτζέλου, γιου του γνωστού καθηγητού του Α.Π.Θ. κ. Γεωργίου Μαρτζέλου. Πιο συγκεκριμένα την 26η λήγοντος μηνός Μαΐου, ε΄ Κυριακή από του Πάσχα, της Σαμαρείτιδος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, και σε περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατανύξεως και περισυλλογής, ετελέσθη στον εν Σαμπεζύ Γενεύης Ιερό Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Ναό του Αγίου Παύλου, η είς πρεσβύτερον χειροτονία του εν Θεσσαλονίκη το 1981 γεννηθέντος Ιερολογιωτάτου Διακόνου Δημητρίου Μαρτζέλου, γόνου του Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεωργίου Μαρτζέλου και της Δήμητρας, το γένος Μπαζιωτοπούλου. Σημειωθήτω ότι η εις τον πρώτον βαθμόν της Ιερωσύνης χειροτονία του π. Δημητρίου είχε τελεσθεί από τον ίδιο Ιεράρχη την 27η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους.
Προ της χειροτονίας, απαντώντας στις βαθυστόχαστες ρήσεις του χειροτονούντος αυτόν Ποιμενάρχου περί του ιερού λειτουργήματος του Πρεσβυτέρου και στις νουθεσίες του περί του «πώς δει ποιμαίνειν», ο π. Δημήτριος, αφού πρώτα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μητροπολίτη Ελβετίας, ο οποίος, γενόμενος η φωνή του Θεού του απηύθυνε την κλήση να υπηρετήσει την Εκκλησία Του, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς του, τους πνευματικούς του πατέρες στην γενέτειρα Θεσσαλονίκη και στο Άγιον Όρος, οι οποίοι τον γαλούχησαν πνευματικά και τον στήριξαν στην απόφασή του να υπηρετήσει την Εκκλησία, κυρίως δε τη σύζυγό του Μαρία, η οποία όταν άκουσε για την πρόταση που του είχε γίνει όπως εισέλθει στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, τον ενεθάρρυνε ανεπιφύλακτα, παρατηρώντας πως «δεν γίνεται ο Θεός να μας χτυπάει την πόρτα και εμείς να μην ανοίξουμε».
Πηγή: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων