14/05/2020 14/05/2020 Οι πιστοί στη Γερμανία επιστρέφουν στις εκκλησίες αλλά δεν θα μπορούν να μεταλαμβάνουν, όπως ανακοίνωσε σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος. “Ενόψει του ανοίγματος των ιερών ναών στην γερμανική γερμανική επικράτεια, εκδόθηκαν Νομοθετικά Διατάγματα, τα οποία εκτός των υπολοίπων μέτρων ασφαλείας που αυτονοήτως ήδη υιοθετήσαμε, φθάνουν μέχρι του σημείου να ρυθμίζουν και τον...
14 Μαΐου, 2020 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2020 - 14:14

Δεν θα μεταλαμβάνουν οι πιστοί στη Γερμανία

Διαδώστε:
Δεν θα μεταλαμβάνουν οι πιστοί στη Γερμανία

Οι πιστοί στη Γερμανία επιστρέφουν στις εκκλησίες αλλά δεν θα μπορούν να μεταλαμβάνουν, όπως ανακοίνωσε σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

“Ενόψει του ανοίγματος των ιερών ναών στην γερμανική γερμανική επικράτεια, εκδόθηκαν Νομοθετικά Διατάγματα, τα οποία εκτός των υπολοίπων μέτρων ασφαλείας που αυτονοήτως ήδη υιοθετήσαμε, φθάνουν μέχρι του σημείου να ρυθμίζουν και τον τρόπο της Θείας Μεταλήψεως, να απαγορεύουν δηλαδή την Θεία Κοινωνία από το Άγιο Ποτήριο με την χρήση της Αγίας Λαβίδος” αναφέρεται στην εγκύκλιο  και προστίθεται:

“‘Ως εκ τούτου, με βαθύ πόνο σας ενημερώνω ότι, μέχρι την παύση της ισχύος των ανωτέρω Νομοθετικών Διαταγμάτων, ενώ θα μπορούμε όλοι να εκκλησιαζόμαστε, δεν μπορούμε όμως όλοι να μεταλαμβάνουμε, παρά μόνον οι λειτουργοί ιερείς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων