16/12/2019 16/12/2019 Επιστολή του π. Ραφαήλ Padilla δημοσιεύει η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στις 11 Δεκεμβρίου 2019, όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Στην Κολομβία η Ορθοδοξία δεν είναι γνωστή. Οι περισσότεροι είναι ρωμαιοκαθολικοί και αγνοούν την ύπαρξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία απαγορεύεται ο γάμος για τους ιερείς. Εγώ και η σύζυγός μου θέλαμε να αφιερώσουμε τη...
16 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2019 - 15:35

“Στην Κολομβία η Ορθοδοξία δεν είναι γνωστή”

Διαδώστε:
“Στην Κολομβία η Ορθοδοξία δεν είναι γνωστή”

Επιστολή του π. Ραφαήλ Padilla δημοσιεύει η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στις 11 Δεκεμβρίου 2019, όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Στην Κολομβία η Ορθοδοξία δεν είναι γνωστή. Οι περισσότεροι είναι ρωμαιοκαθολικοί και αγνοούν την ύπαρξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία απαγορεύεται ο γάμος για τους ιερείς. Εγώ και η σύζυγός μου θέλαμε να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο έργο του Θεού αλλά θέλαμε να το κάνουμε αυτό μέσα από τον στίβο του γάμου. Ένας γνωστός μας ρωμαιοκαθολικός ιερέας, μάς πρότεινε να αναζητήσουμε την Ορθοδοξία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με πολλή αγάπη σάς γράφω, για να μοιραστώ μαζί σας πώς γνωρίσαμε την Ορθοδοξία εγώ και η οικογένειά μου.

Στην Κολομβία η Ορθοδοξία δεν είναι γνωστή. Οι περισσότεροι είναι ρωμαιοκαθολικοί και αγνοούν την ύπαρξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία απαγορεύεται ο γάμος για τους ιερείς. Εγώ και η σύζυγός μου θέλαμε να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο έργο του Θεού αλλά θέλαμε να το κάνουμε αυτό μέσα από τον στίβο του γάμου. Ένας γνωστός μας ρωμαιοκαθολικός ιερέας μάς πρότεινε να αναζητήσουμε την Ορθοδοξία.

Μελετώντας την Αγία Γραφή, καταλάβαμε ότι η αλήθεια δεν είναι στους παπικούς, διαβάζοντας το εξής: «Το Πνεύμα μέσω των προφητών το λέει ξεκάθαρα ότι στους έσχατους καιρούς θα αποστατήσουν μερικοί από την πίστη και θα προσκολληθούν σε πνεύματα παραπλανητικά και σε διδασκαλίες δαιμονικές. Θα παρασυρθούν από απατεώνες και υποκριτές που έχουν πωρωμένη τη συνείδησή τους. Αυτοί απαγορεύουν το γάμο» (Α΄ Τιμ. 4:1-3). Έτσι καταλάβαμε ότι η απαγόρευση αυτή προερχόταν από τους ανθρώπους και όχι από τον Θεό! Δόξα τω Θεώ, βρήκαμε την αληθινή πίστη!

Για να γνωρίσουμε την Ορθοδοξία, ταξιδέψαμε ως τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή. Εκεί γνώρισα τους Σέρβους Ορθοδόξους και μετά πήγα στην Σερβία, όπου χειροτονήθηκα διάκονος. Αργότερα, στην Κολομβία, επισκέφθηκε το Μεδεγίν ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας και μας προσκάλεσε να γίνουμε μέλη της Μητρόπολής του. Έτσι, χειροτονήθηκα από τον Σεβασμιώτατο Αθηναγόρα ιερέας πριν από 4 χρόνια και από τότε αγωνιζόμαστε να μεγαλώσει η Ορθοδοξία στην Κολομβία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεξικού Αθηναγόρας είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος που έχει παλέψει για την Ορθοδοξία στην περιοχή μας. Είναι ο άνθρωπος που έφερε και άνοιξε τις πόρτες της Ορθοδοξίας στη χώρα μας, έχει στείλει πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα για να μάθουν καλά την Ορθοδοξία για να μεταφέρουν μετά τις γνώσεις αυτές στις χώρες τους. Ο μεγαλύτερός γιος μου είναι ένας από αυτούς και τώρα σπουδάζει θεολογία στη Θεσσαλονίκη.

Η κοινότητά μας βρίσκεται στο Σερετέ. Τελούμε τη θεία λειτουργία μία φορά τον μήνα στο σπίτι των γονιών μου, επειδή εγώ μένω στο Μεδεγίν και το ταξίδι από το Μεδεγίν στο Σερετέ είναι 10 ώρες με το λεωφορείο. Επειδή η κοινότητα έχει μεγαλώσει πολύ, θα μετακομίσω με την σύζυγο και με τα 3 παιδιά μου στο Σερετέ. Αυτή η κοινότητα είναι πολύ φτωχή και δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την Εκκλησία οικονομικά. Τον περασμένο Ιούνιο είχαμε τον πρώτο μας Ορθόδοξο γάμο. Στην κοινότητα του Σερετέ υπάρχουν 300 πιστοί από τους οποίους 40 είναι βαπτισμένοι και οι υπόλοιποι κατηχούμενοι. Θέλουμε να μοιραστούμε την ορθή πίστη με όλους τους ανθρώπους που αναζητούν την αληθινή Εκκλησία που κηρύττει την αγάπη του Θεού.

π. Ραφαήλ Padilla

 

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων