20/10/2023 20/10/2023 Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Λουξεμβούργου και Κάτω Χωρών κ. Αθηναγόρας. Μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου, ο Σεβασμιώτατος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο Μαρούσι όπου έγινε δεκτός...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 10:35

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη με τον Μητροπολίτη Βελγίου

Διαδώστε:
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη με τον Μητροπολίτη Βελγίου

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Λουξεμβούργου και Κάτω Χωρών κ. Αθηναγόρας.

Μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου, ο Σεβασμιώτατος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο Μαρούσι όπου έγινε δεκτός από τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

“Το ΥΠΑΙΘΑ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Μητρόπολη Βελγίου για την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελληνισμού”, αναφέρει σε ανάρτησή του το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου έτσι ώστε η χρήση του Κεστεκιδείου παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο άνευ ανταλλάγματος για χρονικό διάστημα 49 ετών, με δυνατότητα ανανέωσης προκειμένου εκεί να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ελληνικό Σχολείο Βελγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων