18/11/2020 18/11/2020 Υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας συνήλθε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η εικοστή συνεδρίαση της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Μπενελούξ (CEOB-OBB) , υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον). Συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νέαμτς κ. Μάρκος, εκπροσώπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείον Ρουμανίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
18 Νοεμβρίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2020 - 10:11

Συνεδρίασε η Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση Μπενελούξ

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση Μπενελούξ

Υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας συνήλθε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η εικοστή συνεδρίαση της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Μπενελούξ (CEOB-OBB) , υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον). Συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νέαμτς κ. Μάρκος, εκπροσώπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείον Ρουμανίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείον Γεωργίας) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ (βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Οικουμενικόν Πατριαρχείον).

Εξ αιτίας της παρούσης καταστάσεως, η ημερησία διάταξη αυτής της διαδικτυακής συνάντησης ήταν περιορισμένη. Μεταξύ άλλων οι ιεράρχες ένωσαν τις προσευχές τους υπέρ της ταχείας αναρρώσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, υπέρ αναρρώσεως όλων των ασθενούντων εκ της πανδημίας, και εξέφρασαν ταυτόχρονα τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους τους ιατρούς και τους νοσηλευτές.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου: “Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ενημέρωσεν τους άλλους ιεράρχας διά την εν γένει κατάστασιν της ζωής της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις τας τρεις Χώρας της Μπενελούξ. Οι επίσκοποι εξέφρασαν εκτιμήσεις σχετικώς με την επίδρασιν που τα επιβληθέντα υπό των κυβερνήσεων υγιειονομικά μέτρα έχουν επί της ζωής της Εκκλησίας. Κυρίως εις το Βέλγιον όπου ένας γενικός εγκλεισμός έχει διαταχθεί υπό του Κράτους και όπου όλαι αι δημόσιαι λατρευτικαί συνάξεις (με ελαχίστους εξαιρέσεις) έχουν απαγορευθεί μέχρι τουλάχιστον και την 13ην Δεκεμβρίου 2020. Οι αρχιερείς αντήλλαξαν απόψεις περί των συνεπειών της καταστάσεως αυτής επί της λατρευτικής και πνευματικής ζωής της Εκκλησίας. Παροτρύνουν τους ιερείς να συνεχίζουν να είναι πλησίον των ασθενών και των άλλων ενορίτών των διά οποιουδήποτε μέσου δύνανται. Υπενθυμίζουν εις όλους τους κληρικούς και εις όλους τους πιστούς την ανάγκην σεβασμού των μέτρων που η κάθε κυβέρνησις έχει προσδιορίσει διά την αντιμετώπισιν της πανδημίας”.

Οι αρχιερείς αντάλλαξαν επίσης ειδήσεις και πληροφορίας σχετικές με τις επισκοπές τους και εξέφρασαν την ελπίδα τους να συντρέξουν αι κατάλληλες συνθήκες ώστε η επομένη συνεδρίαση της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως της Μπενελούξ να πραγματοποιηθεί με την φυσική παρουσία των μελών της.

Η επομένη συνεδρίαση της Επισκοπικής Συνελεύσεως αποφασίστηκε να γίνει στις 15 Ιουνίου 2021.

Η Ορθόδοξος Επισκοπική Συνέλευση δημιουργήθηκε κατόπιν αποφάσεως της Δ᾽ Πανορθοδόξου Προσυνοδικής Διασκέψεως η οποία είχε συγκληθεί στο Chambésy (Γενεύη) τον Ιούνιο του 2009.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων