02/09/2019 02/09/2019 “Ανθίζει” η Ορθοδοξία στις Φιλιππίνες. Χθες, σε κλίμα έντονης συγκίνησης εψάλη η Θεία Λειτουργία στον Ορθόδοξο Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Παρανάκε στη Μανίλα. Τη στιγμή που διώκεται ο Χριστιανισμός σε πολλές χώρες της Ασίας, η Ορθόδοξη Χριστιανική Ποιμαντική και Ενημερωτική Δράση “εξαπλώνεται” στην εν λόγω χώρα. Οι Φιλιππίνες είναι νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας....
02 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2019 - 18:43

Θεία Λειτουργία και Ορθοδοξία στη Μανίλα – Φιλιππίνες

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία και Ορθοδοξία στη Μανίλα – Φιλιππίνες

“Ανθίζει” η Ορθοδοξία στις Φιλιππίνες. Χθες, σε κλίμα έντονης συγκίνησης εψάλη η Θεία Λειτουργία στον Ορθόδοξο Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Παρανάκε στη Μανίλα. Τη στιγμή που διώκεται ο Χριστιανισμός σε πολλές χώρες της Ασίας, η Ορθόδοξη Χριστιανική Ποιμαντική και Ενημερωτική Δράση “εξαπλώνεται” στην εν λόγω χώρα.

Οι Φιλιππίνες είναι νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων αποτελείται από 7.107 νησιά στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό, συνολικής έκτασης 300.000 τ.χλμ. και πληθυσμό 107.190.081 σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του 2018. Πρωτεύουσα είναι η Μανίλα και μεγαλύτερη πόλη η πόλη του Κουεζόν.

Οι Φιλιππινέζοι έχουν πολυεθνική καταγωγή. Η πλειονότητα κατάγεται από τους αυστρανήσιους αυτόχθονες. Υπάρχουν μειονότητες κινεζικής, ισπανικής, βρετανικής, αμερικανικής, ινδικής, κορεατικής, αραβικής και ινδονησιακής καταγωγής. Η χώρα ήταν, παλαιότερα, αποικία της Ισπανίας και των ΗΠΑ και έχει στενούς δεσμούς με τη Δύση.

 

 

 

SOURCE: Orthodox Metropolitanate of Hong Kong and South East Asia

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων