04/07/2020 04/07/2020 Τον θεμέλιο λίθο του πρώτου ορθόδοξου μοναστηριού στην Αυστρίας, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην Αγία Σκέπη, θα θέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στις 26 Σεπτεμβρίου, τρεις μήνες μετά την αρχικά προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου, θεμελίωση, που αναβλήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η επίσημη έναρξη των εργασιών...
04 Ιουλίου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 9:33

Θεμελιώνεται η πρώτη Ορθόδοξη Μονή στην Αυστρία

Διαδώστε:
Θεμελιώνεται η πρώτη Ορθόδοξη Μονή στην Αυστρία

Τον θεμέλιο λίθο του πρώτου ορθόδοξου μοναστηριού στην Αυστρίας, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην Αγία Σκέπη, θα θέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στις 26 Σεπτεμβρίου, τρεις μήνες μετά την αρχικά προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου, θεμελίωση, που αναβλήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας.

“Mετά την εξ αιτίας της επιδημίας του Κορονοιού αναβολή της προγραμματισμένης για την 20η Ιουνίου 2020 καταθέσεως του θεμελίου λίθου της υπό ανέγερσιν πρώτης εν Αυστρία ορθοδόξου Ιεράς Μονής Αγιας Σκέπης, η Ιερά Μητρόπολις Αυστρίας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι η τελετή της Θεμελιώσεως θα λάβει χώραν την 26η Σεπτεμβρίου 2020. Αναμένεται κατ΄αυτήν να παραστεί η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μετά της Α.Σ. του επιχωρίου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, της Α. Ε. κ. Αιγιδίου, Επισκόπου Eisenstadt και του Πρωθυπουργού του κρατιδίου Burgenland, Mag. κ.Hans Peter Doskozil . θα καταθέσει τον θεμέλιον λίθον εις τον χώρον ανεγέρσεως της Μονής. Η επίσημος έναρξις των εργασιών θεμελιώσεως προγραμματίζεται περί τας αρχάς Οκτωβρίου 2020”.

Το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι θα ανεγερθεί στο Σαντ Αντρέ αμ Τσίκζεε του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, στην Ανατολική Αυστρία στα σύνορα με την Ουγγαρία. Το μοναστήρι προβλέπεται να αποτελείται από τέσσερις πτέρυγες διατεταγμένες σε ορθογώνιο σχήμα, δημιουργώντας μια πλατεία στο κέντρο της οποίας θα υπάρχει εκκλησία, το υψηλότερο σημείο της οποίας θα είναι περίπου 13 μέτρα, και η οποία θα ανεγερθεί στην πρώτη φάση των εργασιών. Θα ακολουθήσει η ανέγερση των άλλων κτιρίων -τα κελιά για τους μοναχούς, αίθουσες υποδοχής, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, διπλανά δωμάτια και εργαστήρια, ενώ προγραμματίζεται επίσης ένας ξενώνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων