09/01/2023 09/01/2023 Η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τιμήθηκε με κάθε ιεροπρέπεια στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του ναού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων. Παρέστησαν...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 23:59

Θεοφάνεια στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων

Η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τιμήθηκε με κάθε ιεροπρέπεια στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του ναού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων.

Παρέστησαν ο Διευθύνων του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδος στο Παρίσι, Γεώργιος Κοντός, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Παρισίων και Περιχώρων, Σέτα Θεοδωρίδου, και πιστοί της ενορίας.

Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 8 Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των εφημερίων του ναού. Παρέστη ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου κ. Ειρηναίου και παρόντος του Έλληνα Πρέσβη, πραγματοποιήθηκε η τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού στον Σηκουάνα με τη συμμετοχή πιστών από το Παρίσι και την Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων