17/08/2020 17/08/2020 Τιμήθηκε η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σμύρνη, στον Ιερό Ναόν Αγίας Φωτεινής, όπου τελέσθηκαν ο Μέγας Εσπερινός της εορτής, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. Το ευάριθμο Ορθόδοξο ποίμνιον της Κοινότητος της πρωτευούσης της Ιωνίας προσήλθε, παρά την ραστώνη του θέρους και τον...
17 Αυγούστου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 8:29

Τίμησαν τη Κοίμηση της Θεοτόκου στη Σμύρνη

Διαδώστε:
Τίμησαν τη Κοίμηση της Θεοτόκου στη Σμύρνη

Τιμήθηκε η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σμύρνη, στον Ιερό Ναόν Αγίας Φωτεινής, όπου τελέσθηκαν ο Μέγας Εσπερινός της εορτής, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Το ευάριθμο Ορθόδοξο ποίμνιον της Κοινότητος της πρωτευούσης της Ιωνίας προσήλθε, παρά την ραστώνη του θέρους και τον φόβον της πανδημίας, και μετείχε των Ιερών Ακολουθιών, μεταλαβόν των Αχράντων Μυστηρίων.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία πιστών και στις λοιπές Ιερές Ακολουθίας και Θείες Λειτουργίες, που τελέσθηκαν στο Ναό της Αγίας Φωτεινής με την παρουσία του Ποιμενάρχη τους, τόσον κατά τους Παρακλητικούς Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, όσο και κατά τις Θείες Λειτουργίες επί τη αποδόσει της εορτής της Μεταμορφώσεως, τοις προεορτίοις και τοις μεθεορτίοις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Θεία Λειτουργία για τις δύο αυτές μεγάλες Δεσποτικές και Θεομητορικές Εορτές θα τελεσθούν και κατά το Ιουλιανόν Ημερολόγιον, διά τα ακολουθούντα αυτό μέλη της Κοινότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων