25/08/2020 25/08/2020 Τη Κοίμηση της Θεοτόκου εόρτασαν και φέτος οι Ορθόδοξοι της Κορέας παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την πανδημία του κορωνοϊου Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju. Την παραμονή της εορτής αρκετοί πιστοί με τους κληρικούς εργάστηκαν για την καθαριότητα του ιερού Ναού,...
25 Αυγούστου, 2020 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 18:36

Τιμώντας την Παναγία στην Άπω Ανατολή

Διαδώστε:
Τιμώντας την Παναγία στην Άπω Ανατολή

Τη Κοίμηση της Θεοτόκου εόρτασαν και φέτος οι Ορθόδοξοι της Κορέας παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την πανδημία του κορωνοϊου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju.

Την παραμονή της εορτής αρκετοί πιστοί με τους κληρικούς εργάστηκαν για την καθαριότητα του ιερού Ναού, τον στολισμό των εικόνων, την παρασκευή της αρτοκλασίας και του προσφόρου για την Θεία Λειτουργία.

Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης είπε ότι η Θεοτόκος στην γιορτή της μας ζητά δύο πράγματα: Πρώτον να ακούμε τον λόγο του Υιού Της και να τον εφαρμόζουμε, έτσι ώστε να μην είμαστε μόνον «ακροατές» αλλά και «ποιητές», και δεύτερον οι γονείς να διδάσκουν στα παιδιά τους τον λόγο του Θεού και τον τρόπο εφαρμογή Του στην ζωή τους.

Την επομένη τελέστηκε ο Όρθρος της Εορτής και η θ. Λειτουργία. Πριν από την Απόλυση πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου, στον τέλος της οποίας αναπέμφθηκε ευχαριστήρια δέηση για την απελευθέρωση της Κορέας από τον Ιαπωνικό ζυγό το 1945 και την καθιέρωση της Δημοκρατίας της Κορέας (15/8/1948). Η λέξη Gwangbok σημαίνει “αποκατάσταση του φωτός”.

Μετά ακολούθησε κοινό γεύμα Αγάπης, κατά το οποίο ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προστασία της Παναγίας ως Μητέρας του κόσμου και κάλεσε τους πιστούς να καταφεύγουν στις πρεσβείες Της σε κάθε δυσκολία τους.

Τέλος παρακάλεσε όλους να προσεύχονται ώστε του χρόνου να αξιωθούμε να εορτάσουμε την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον νέο ναό Της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων