16/08/2019 16/08/2019 Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων χοροστάτησε και λειτούργησε, κατά τη 15η Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Sébastien Jambou. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας μίλησε εκτεταμένα για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κάνοντας αναφορές στους...
16 Αυγούστου, 2019 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2019 - 16:16

Η Κοίμησις της Θεοτόκου στον Άγιο Στέφανο Παρισίων

Διαδώστε:
Η Κοίμησις της Θεοτόκου στον Άγιο Στέφανο Παρισίων

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων χοροστάτησε και λειτούργησε, κατά τη 15η Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Sébastien Jambou.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας μίλησε εκτεταμένα για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κάνοντας αναφορές στους Πατέρες της Εκκλησίας που αναλύουν τη θέση Της στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου. Επίσης αναφέρθηκε στα πολλά προσωνύμια που ο λαός μας έχει προσδώσει στην Παναγία, ως έκφραση ευλαβείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παραινετικούς λόγους στον νέο Πρεσβύτερο π. Sébastien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων