21/04/2020 21/04/2020 Ένα μοναχικό Πάσχα πέρασε φέτος ο ελληνισμός στην Ίμβρο και την Τένεδο, το οποίο αποτυπώνεται και στο μήνυμα του νέου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας εμπόδισαν φέτος τους εκατοντάδες Ιμβρίους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να φθάσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, αφήνοντας τους λιγοστούς κατοίκους των νησιών...
21 Απριλίου, 2020 - 9:01
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2020 - 9:41

Το μοναχικό Πάσχα στην Ίμβρο

Διαδώστε:
Το μοναχικό Πάσχα στην Ίμβρο

Ένα μοναχικό Πάσχα πέρασε φέτος ο ελληνισμός στην Ίμβρο και την Τένεδο, το οποίο αποτυπώνεται και στο μήνυμα του νέου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας εμπόδισαν φέτος τους εκατοντάδες Ιμβρίους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να φθάσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, αφήνοντας τους λιγοστούς κατοίκους των νησιών αυτών να φυλάττουν κοιτίδες ελληνισμού και ορθοδοξίας.
“Από τα αγαπημένα και μοναδικά νησιά μας την Τένεδο και την Ίμβρο στέλνουμε την αγάπη και τις ευχές μας. Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους” αναφέρει μεταξύ άλλο στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος και προσθέτει: “Θέλουμε να ξέρετε ότι με την καρδιά και τον νουν μας είμαστε κοντά σας. Κοντά σε όλους και μαζί αγωνιζόμαστε. Μας λείπετε φέτος πολύ. Ιδιαίτερα σε μένα τον νέο ποιμενάρχη σας. Χωρίς εσάς είναι όλα παράταιρα” .
“Όμως προσεύχομαι γρήγορα ο Αναστάς Ιησούς να βοηθήσει να περάσει αυτή η δυσκολία και σαν τα χελιδόνια να τρέξετε στην φωλιά σας, τα νησιά μας. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε νησί, χωριό μας και τόπο, σας σκεφτόμαστε. Σας νοσταλγούμε, σας περιμένουμε” αναφέρει ο Μητροπολίτης Ίμβρου, υπογραμμίζοντας: “Με υπομονή πολύ να προσδοκούμε στην αντάμωση μας, στα νησιά μας με το καλό. Σας αγαπάμε πολύ».

Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου τέλεσε όλες τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης, ο νέος Μητροπολίτης έχει οργανώσει ένα εκτεταμμένο δίκτυο βοηθείας για όσους έχουν ανάγκη
“Ενισχύσαμε τα κοινωνικά παντοπωλεία της Ίμβρου και της Τενέδου με το χρηματικό ποσό των δέκα και των πέντε χιλιάδων τουρκικών λιρών ανάλογα, για τις ανάγκες όλων των κατοίκων των νησιών μας, χριστιανών και μουσουλμάνων. Οι κοινότητές μας έστειλαν το πόσο των πέντε χιλιάδων τουρκικών λιρών, βοήθεια στο γενικό ταμείο του κράτους ( Διεύθυνση Βακουφίων), για την αντιμετώπιση της καταστάσεως. Καθημερινά φροντίζουμε να εξυπηρετούμε όλους εκείνους που λόγω των μέτρων δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Στα επιτρεπτά μέτρα πραγματοποιήσαμε τις πρώτες εθιμοτυπικές σχέσεις στις αρχές των νησιών μας ( Έπαρχο, Δήμαρχο, Αστυνομία, Στρατονομία, Εισαγγελία και Πρόεδροι των Κοινοτήτων μας). Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον προκάτοχο μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μοσχονησίων κ . Κύριλλο, ο οποίος δόξα τον Θεό πάει καλά στην υγεία του. Επικοινωνήσαμε με όλους σχεδόν τους συλλόγους μας, στην Πόλη, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλοι μαζί από κοινού σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα, έτσι ώστε να δούμε την Ίμβρο και την Τένεδο έτσι όπως τις οραματίζεται ο Πατριάρχης μας και όλοι εμείς” είχε δηλώσει ο Σεβασμιώτατος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ιμβριακή Ένωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων