08/01/2020 08/01/2020 Το νέο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ της Ι.Μητροπόλεως Αυστρίας για το σωτήριο έτος 2020 εξεδόθη και ήδη κυλοφορείται. Πρόκειται για ένα δίγλωσσο εγκόλπιο Ημερολόγιο στη γερμανική και στην ελληνική γλώσσα, αφιερωμένο ειδικά στους πλέον γνωστούς Αγίους του ορθοδόξου Αγιολογίου, των οποίων η μνήμη τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και στην Εξαρχία Ουγγαρίας διότι έζησαν η έδρασαν σε...
08 Ιανουαρίου, 2020 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2020 - 15:27

Το νέο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας

Διαδώστε:
Το νέο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας

Το νέο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ της Ι.Μητροπόλεως Αυστρίας για το σωτήριο έτος 2020 εξεδόθη και ήδη κυλοφορείται.

Πρόκειται για ένα δίγλωσσο εγκόλπιο Ημερολόγιο στη γερμανική και στην ελληνική γλώσσα, αφιερωμένο ειδικά στους πλέον γνωστούς Αγίους του ορθοδόξου Αγιολογίου, των οποίων η μνήμη τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και στην Εξαρχία Ουγγαρίας διότι έζησαν η έδρασαν σε περιοχές των χωρών αυτών. «Οι Άγιοι αποτελούν πηγές χάριτος και ευλογίας για τον τόπο. Είναι φωτεινοί οδοδείκτες στην καθημερινή πορεία των ανθρώπων, ζωντανά παραδείγματα ζωής και μαρτυρίες, καθώς φανερώνουν πως ενεργεί η Χάρη του Θεού σε ανθρώπους που γίνονται, ελεύθερα και αβίαστα, «δοχεία του Αγίου Πνεύματος»,τονίζει ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προλογίζοντας την έκδοση του εφετινού Ημερολογίου.

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στον προλογικό του χαιρετισμό, παρουσιάζει επίσης την θεάρεστη ζωή των Αγίων ως υπόδειγμα εν Χριστώ ζωής. Οι εν Αυστρία και Ουγγαρία αθλήσαντες Άγιοι κατά τον ευλογημένο καιρό της ενιαίας Χριστιανοσύνης και της αδιασπάστου Εκκλησίας είναι κατά τον Οικουμενικό Πατριάρχη «Πρότυπα ενθέου φρονήματος και χριστοπρεπούς αναστροφής, διδάσκαλοι της «αληθούς φιλοσοφίας», σέμνωμα της Εκκλησίας». Μεταξύ των Αγίων στους οποίους αφιερώνεται το Ημερολόγιο του 2020 της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας είναι ο Αγιος Ρούπερτ του Σαλτσβούργου, ο Άγιος Βιργίλιος και η Αγία Ερεντρούδη, στην Αυστρία, οι ιεραπόστολοι και ευεργέτες των Ούγγρων Άγιοι Ιερόθεος και Στέφανος, η αγιοκατάταξη των οποίων από την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία έγινε το έτος 2000 και η Αγία Ειρήνη η Αυτοκράτειρα και μετέπειτα μοναχή Ξένη.

Στα περιεχόμενα του Ημερολογίου περιλαμβάνονται πλήρες Εορτολόγιο και αναλυτικός κατάλογος των διευθύνσεων των υπηρεσιών, των ενοριών, των κληρικών και των συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας και Εξαρχίας Ουγγαρίας.

Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ του 2020 διανέμεται δωρεάν. Κάθε δωρεά προς κάλυψη των εξόδων της εκδόσεως είναι ευπρόσδεκτη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων