28/04/2022 28/04/2022 Μεγάλος αριθμός Ορθοδόξων Ουκρανών πιστών εόρτασαν εφέτος την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Αυστρία και στην Ουγγαρία. Λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων τελέσθηκαν έκτακτες Ι. Ακολουθίες σε διάφορες πόλεις. Τον συντονισμό ανέλαβαν οι Εφημέριοι της Ενορίας Αγίων Βλαδιμήρου και Όλγας Βιέννης π.Yuriy Strugov και π. Mykola...
28 Απριλίου, 2022 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 - 11:03

Χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες έκαναν Πάσχα σε Αυστρία και Ουγγαρία

Διαδώστε:
Χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες έκαναν Πάσχα σε Αυστρία και Ουγγαρία

Μεγάλος αριθμός Ορθοδόξων Ουκρανών πιστών εόρτασαν εφέτος την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και την Ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Αυστρία και στην Ουγγαρία. Λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων τελέσθηκαν έκτακτες Ι. Ακολουθίες σε διάφορες πόλεις. Τον συντονισμό ανέλαβαν οι Εφημέριοι της Ενορίας Αγίων Βλαδιμήρου και Όλγας Βιέννης π.Yuriy Strugov και π. Mykola Lesiuk.

Στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέσθηκε η Θείας Λειτουργία του Σαββάτου σε ανάμνηση της αναστάσεως του τετραημέρου φίλου του Χριστού Λαζάρου ενώ η Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων τελέσθηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας τελεσθηκε η Ακολουθία του Ι. Ευχελαίου και ακολούθησαν οι Ακολουθίες της Μ.Πέμπτης, Μ.Παρασκευής, Μ.Σαββάτου και τέλος η νυκτερινή πανηγυρική Θ.Λειτουργία της Αναστάσεως. Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα εξάλλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέσθηκε πασχάλιος Θεία Λειτουργία κατά την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, έγινε η ευλογία των πασχαλινών προσφορών των πιστών. Στις εόρτιες Ακολουθιες στη Βιέννη συμμετείχαν πέραν των χιλίων πιστοί Ουκρανοί.

Πολυάριθμες άλλες Ιερές Ακολουθίες και πασχαλινές εκδηλώσεις έλαβαν επίσης χώρα στις πόλεις Apetlon, Perchtoldsdorf, Hainburg, Krems, Linz, Marchtrenk και στο Stift Wilhering. Στην Εξαρχία Ουγγαρίας, επίσης, σε πολλές πόλεις οργανώθηκαν και τελέσθηκαν πασχάλιες εορταστικές εκδηλώσεις για τους Ουκρανούς πιστούς.

Με την ευκαιρία αυτή η Ορθόδοξη Ουκρανική Κοινότητα ευχαρίστησε εγκάρδια το πλήθος των οργανώσεων και απλών ανθρώπων που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Ουκρανούς προσφυγες τόσο στην Αυστρία όσο και στην Ουγγαρία για τη γενναιόδωρη προσφορά τους με τη διάθεση Εκκλησιών και χώρων κατοικίας, μέσων μεταφοράς, προσφοράς τροφίμων, ευκαιριών απασχόλησης παιδιών και με τον από κοινού εορτασμό του Πάσχα.

“Αυτές οι μεγαλόψυχες εκδηλώσεις αγάπης προς τον πλησίον χάρισαν σε πολλούς Ουκρανούς αδελφούς μας μεγάλη αναστάσιμη χαρά και γαλήνεψαν τις ψυχές τους”, τονίζει η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας σε ανακοίνωσή της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων