28/12/2020 28/12/2020 Τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από σήμερα στους Ιερούς Ναούς, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, έκανε γνωστά η Μητρόπολη Αυστρίας.   Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς είχε ανακοινώσει λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα νέα μέτρα και απαγορεύσεις στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα, με στόχο την αποφυγή...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 9:59

Χωρίς πιστούς από σήμερα οι Θείες Λειτουργίες στην Αυστρία

Διαδώστε:
Χωρίς πιστούς από σήμερα οι Θείες Λειτουργίες στην Αυστρία

Τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από σήμερα στους Ιερούς Ναούς, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, έκανε γνωστά η Μητρόπολη Αυστρίας.  

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς είχε ανακοινώσει λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα νέα μέτρα και απαγορεύσεις στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα, με στόχο την αποφυγή ενός νέου κύματος υπερμετάδοσης.

Έτσι η Ιερά Μητρόπολη κατάρτησε το πλαίσιο κανόνων για την εκκλησιαστική και λειτουργική ζωή κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων από 28 Δεκεμβρίου 2020. Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται:

– Τήρηση των κανόνων υγιεινής που ισχύουν σήμερα.

– Τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατά το λειτουργικό πρόγραμμα αλλά χωρίς προσέλευση πιστών. Στους Ιερούς Ναούς θα παρευρίσκεται ο μικρότερος δυνατός αριθμός προσώπων.

– Όρθρος και Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται την Κυριακή ζωντανά, από το γνωστό δίαυλο Youtube της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας στις 8 π.μ. Οι Χριστιανοί καλούνται να παρακολουθούν και να συμπροσεύχονται από το σπίτι.

– Οι Ιεροί Ναοί παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, για προσωπική προσευχή και πνευματική καθοδήγηση. Κατά την παραμονή στο χώρο ισχύουν τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

– Ιερά Μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου δεν θα τελούνται.

– Κατά την Εξόδιο Ακολουθία επιτρέπεται η παρουσία πενήντα (50) προσώπων, τηρουμένων των κανόνων υγιεινής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος παροτρύνει τους πιστούς “να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Τριαδικό Θεό υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας των ασθενούντων και ενισχύσεως των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των συναθρώπων μας. Παρακαλεί επίσης να συνεχισθεί η συμπροσευχή κάθε βράδυ στις 20.00, ώστε, παρά την απόσταση, να παραμείνουμε και πάλι ενωμένοι κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο των περιορισμών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, Διαβεβαιώνει τους πιστούς ότι “η Εκκλησία θα δέεται καθημερινά προς τον Κύριο, οι Ιερείς θα τελούν τις Ιερές Ακολουθίες και θα αναπέμπουν ικετήριες δεήσεις προ των Αγίων Εικόνων και των Ιερών λειψάνων για τη σωτηρία του λαού και το τέλος της πανδημίας. Ας υψώνεται „ως θυμίαμα ενώπιον του Θεού“ και η προσευχή των πιστών από τα σπίτια τους, ώστε με τη βοήθειά Του να ευοδωθούν οι κοινές προσπάθειες και να αντιμετωπισθούν ακόμη μια φορά με επιτυχία οι νέες προκλήσεις των καιρών”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων