11/03/2021 11/03/2021 Τελέστηκε σήμερα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στη Βενετία, η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου. Στην ενθρόνιση παραβρέθηκε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, Κώστας Βλάσης. Η Αγία και Ιερά...
11 Μαρτίου, 2021 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2021 - 15:50

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιταλίας Πολυκάρπου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιταλίας Πολυκάρπου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελέστηκε σήμερα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στη Βενετία, η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου. Στην ενθρόνιση παραβρέθηκε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, Κώστας Βλάσης.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον από Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπο ως Μητροπολίτη Ιταλίας στην συνεδρίασή της στις 14 Ιανουαρίου 2021. Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε τρεις μήνες μετά την κοίμηση του μακαριστού κυρού Γενναδίου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πολύκαρπος ήταν τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολεως από την ημέρα κοίμησης του μακαριστού Προκατόχου του μέχρι και την εκλογή του.

Παρακολουθήστε:

Οι ευχές του υφυπουργού Εξωτερικών

Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης ευχήθηκε στον Μητροπολίτη κ. Πολυκάρπου και διαδικτυακά, γράφοντας σε ανάρτησή του:

“Σήμερα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις παραβρέθηκα στην τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιταλίας και Έξαρχου Νοτίας Ευρώπης, κ. Πολυκάρπου, η οποία έλαβε χώρα στον Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στην Βενετία της Ιταλίας. Άξιος!”.

Βιογραφικό του Μητροπολίτη Ιταλίας 

Ο κατά κόσμον Παναγιώτης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στη Ναύπακτο στις 15 Οκτωβρίου 1963.

Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1986.

Στις 13 Ιανουαρίου 1990 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1990 από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Βαρθολομαίο και Πρεσβύτερος στις 16 Ιανουαρίου 1990 από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Αλέξανδρο.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βενετίας (1990-2007) και ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ιταλίας (1992-2007).

Στις 6 Μαΐου 2007 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας. Στις 14 Ιανουαρίου 2021 εξελέγη Μητροπολίτης Ιταλίας.

Όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο παρελθόν στη Μητρόπολη Ισπανίας και Πορτογαλίας αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα λόγω του ότι οι κοινωνίες σε αυτές τις χώρες από «σκληρά» καθολικές πέρασαν στον αγνωστικισμό.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε στην Μητρόπολη Ιταλίας να βρει πιο πρόσφορο έδαφος για το ποιμαντικό του έργο!

Φωτογραφία: Facebook Κώστα Βλάση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων