30/12/2019 30/12/2019 Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   “Ο νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Μαυροβούνιο δεν είναι δίκαιος”, ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσθέτοντας ότι αυτό επισήμανε και στον Πρόεδρο της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς, σε επιστολή που του είχε αποστείλει πριν λίγους μήνες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε σε συνέντευξη του στον σερβικό ιστότοπο “kurir.rs”...
30 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2019 - 21:00

“Άδικος ο νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Μαυροβούνιο”

Διαδώστε:
“Άδικος ο νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Μαυροβούνιο”

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

“Ο νόμος για τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Μαυροβούνιο δεν είναι δίκαιος”, ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσθέτοντας ότι αυτό επισήμανε και στον Πρόεδρο της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς, σε επιστολή που του είχε αποστείλει πριν λίγους μήνες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε σε συνέντευξη του στον σερβικό ιστότοπο “kurir.rs” ότι η μοναδική κανονική Εκκλησία στο Μαυροβούνιο είναι η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με αυτόν, ο μοναδικός κανονικός Μητροπολίτης στο Μαυροβούνιο είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος και τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η λεγόμενη “Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου” δεν θα λάβει ποτέ αυτοκεφαλία.

Επίσης, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στο Κόσοβο και δήλωσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο πάντα θα στηρίζει την Σερβική πλευρά.

“Θα υπενθυμίσω ότι ο ελληνικός λαός πάντα βοηθούσε τους Σέρβους αδελφούς του Κοσόβου και των Μετοχίων. Εκφράζουμε ιδιαίτερα την μεγάλη μας λύπη για τα δεινά των σερβικών προσκυνημάτων, μοναστηριών και εκκλησιών στο Κόσοβο και στα Μετόχια, τα οποία επισκέφτηκα προσωπικά το 1993 μαζί με την αντιπροσωπεία μου και προσευχόμαστε στον Θεό για τον σερβικό λαό.”, τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι ήταν παρών στην εξόδιο ακολουθία του Πατριάρχου Σερβίας, Κυρού Παύλου όπου και εκφώνησε τον επικήδειο λόγο ενώ τον περιέγραψε ως ένα “σύγχρονο άγιο”.

Ο Παναγιώτατος έστειλε ένα μήνυμα αγάπης προς τους Σέρβους για τα Χριστούγεννα δηλώνοντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο πάντα έχει στην σκέψη του τον σερβικό λαό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων