12/11/2022 12/11/2022 Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας αφίχθη λίγο πριν τις 11 πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος θα χοροστατήσει στην Εξόδιο Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’. Τον υποδέχθηκαν ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος...
12 Νοεμβρίου, 2022 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 - 11:45

Αφίχθη στην Κύπρο μετά από 5 αιώνες Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Αφίχθη στην Κύπρο μετά από 5 αιώνες Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας αφίχθη λίγο πριν τις 11 πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος θα χοροστατήσει στην Εξόδιο Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’.

Τον υποδέχθηκαν ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος πάτησε το χώμα της Κύπρου, έπειτα από 387 χρόνια, σχεδόν δηλαδή πέντε αιώνες. Ο τελευταίος Οικουμενικός Πατριάρχης που είχε πάει στην Κύπρο ήταν ο Ιερεμίας ο Γ’ το 1635.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την Κύπρο, το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την συνοδεία του, έκανε μια ολιγόλεπτη στάση στην Κω.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα το πρωί, με ιδιωτική πτήση, για την Κύπρο.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο  κ. Νικόλαος- Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Κατά την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία θα ενσωματωθούν και οι άρτι αφιχθέντες στην Κύπρο, Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, και Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων