24/05/2024 24/05/2024 Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Φανάρι, γίνεται παράκληση να μην χρησιμοποείται το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πανεπιστημιακές διαδικασίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επειδή τελευταία το όνομα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εμπλέκεται σε πανεπιστημιακές διεργασίες απονομής τιμητικών διακρίσεων σε Ιεράρχες του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου, δηλώνεται ότι ο Παναγιώτατος δεν αναμιγνύεται σε...
24 Μαΐου, 2024 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 13:55

Ανακοίνωση από Φανάρι: Το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη να μην χρησιμοποιείται σε πανεπιστημιακές διαδικασίες

Διαδώστε:
Ανακοίνωση από Φανάρι: Το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη να μην χρησιμοποιείται σε πανεπιστημιακές διαδικασίες

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Φανάρι, γίνεται παράκληση να μην χρησιμοποείται το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πανεπιστημιακές διαδικασίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επειδή τελευταία το όνομα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εμπλέκεται σε πανεπιστημιακές διεργασίες απονομής τιμητικών διακρίσεων σε Ιεράρχες του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου, δηλώνεται ότι ο Παναγιώτατος δεν αναμιγνύεται σε παρομοίες διεργασίες, οι οποίες είναι πέρα από τα όρια αρμοδιοτήτων του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Επειδή τελευταίως το όνομα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εμπλέκεται εις πανεπιστημιακάς διεργασίας απονομής τιμητικών διακρίσεων εις Ιεράρχας του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου, δηλούται διά του παρόντος ότι:

α) Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης δεν αναμιγνύεται εις παρομοίας διεργασίας, αι οποίαι εκφεύγουν των ορίων των αρμοδιοτήτων Αυτού. Ο Παναγιώτατος σέβεται την αυτοτέλειαν, την κρίσιν και την αρμοδιότητα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, πλείστα εκ των οποίων, εν τε τη Ελλάδι και εν τη αλλοδαπή, ετίμησαν ποικιλοτρόπως και Αυτόν κατά καιρούς, πράγμα διά το οποίον εκφράζει προς αυτά, και επί τη παρούση ευκαιρία, τας ευγνώμονας ευχαριστίας Του.

β) Ο Πατριάρχης χαίρεται οσάκις τιμάται επαξίως ένας Ιεράρχης της Μητρός Εκκλησίας, διότι η προς αυτόν τιμή, όπως και εις τας περιπτώσεις των προς Αυτόν τιμητικών διακρίσεων, αντανακλά εις τον θεσμόν της πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, της οποίας άπαντες είμεθα διάκονοι.

Εν κατακλείδι, εκφράζεται παράκλησις όπως το όνομα της Α.Θ.Παναγιότητος μη χρησιμοποιήται (θετικώς ή αρνητικώς) εις αναλόγους πανεπιστημιακάς διαδικασίας.

Φανάριον, τη 24η Μαίου 2024

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων