19/08/2022 19/08/2022 Αναβιώνει η Ιστορική και Μαρτυρική Ιερά Μητρόπολη Βρυούλων της Ερυθραίας στην Μικρά Ασία, μέσω της εκλογής του από Θεουπόλεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος, τρίτου κατά σειράν Ποιμενάρχου αυτής. ‘Άπειρος η ευγνωμοσύνη προς τον Άγιον Θεόν, την Υπεραγίαν Θεοτόκον, αλλά και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου”,...
19 Αυγούστου, 2022 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 19:46

Αναβιώνει η Ιστορική Ι.Μητρόπολη Βρυούλων της Ερυθραίας στην Μικρά Ασία

Διαδώστε:
Αναβιώνει η Ιστορική Ι.Μητρόπολη Βρυούλων της Ερυθραίας στην Μικρά Ασία

Αναβιώνει η Ιστορική και Μαρτυρική Ιερά Μητρόπολη Βρυούλων της Ερυθραίας στην Μικρά Ασία, μέσω της εκλογής του από Θεουπόλεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος, τρίτου κατά σειράν Ποιμενάρχου αυτής. ‘Άπειρος η ευγνωμοσύνη προς τον Άγιον Θεόν, την Υπεραγίαν Θεοτόκον, αλλά και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης.

“Σήμερον, εκατόν έτη από της Ιδρύσεως της Μητροπόλεως Βρυούλων, οι ευλαβέστατοι ιερείς Οίκ.π. Εμμανουήλ Σαρρής και ο Ιερομ. π. Θεωνάς Σκούρτος, ως και τον μικρόν επί του παρόντος Ποίμνιον της Τοπικής Εκκλησίας, εόρτασαν πανηγυρικώς και με βαθιά συγκίνηση την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις τον ιδιόκτητον Νεόδμητον Ιερόν Ναόν της Παναγίας των Βρυούλων και των Νεομαρτύρων Νεκταρίου και Μιχαήλ.

Οι φωτογραφίες από τον Εσπερινόν και την Θείαν Λειτουργίαν, Ιεραργούντος του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων