19/10/2020 19/10/2020 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα, Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, για την Ρώμη, για να παραστεί και να μιλήσει στη Διεθνή Συνάντηση με θέμα “Κανένας δεν σώζεται μόνος του – Αδελφοσύνη και Ειρήνη”, που οργανώνει η Κοινότητα Sant’ Egidio, καθώς επίσης και για να λάβει τον τίτλο του επιτίμου Διδάκτορος από...
19 Οκτωβρίου, 2020 - 13:39

Αναχώρησε για τη Ρώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Αναχώρησε για τη Ρώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα, Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, για την Ρώμη, για να παραστεί και να μιλήσει στη Διεθνή Συνάντηση με θέμα “Κανένας δεν σώζεται μόνος του – Αδελφοσύνη και Ειρήνη”, που οργανώνει η Κοινότητα Sant’ Egidio, καθώς επίσης και για να λάβει τον τίτλο του επιτίμου Διδάκτορος από το Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Antonianum.

O Παναγιώτατος θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση και γεύμα με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο. Επίσης, θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τους Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδος στο Βατικανό.

Κατά την αναχώρηση του από το Φανάρι τον Παναγιώτατο προέπεμψαν, κατά την τάξη, τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, κληρικοί και λαϊκοί, ενώ στο αεροδρόμιο τον συνόδευσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Πατριαρχικός Επίτροπος, και ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Ανδρέας.
Στην επίσκεψή του στην Ρώμη ο Παναγιώτατος συνοδεύεται από τους Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Θεοφιλ. Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο Ιάκωβο Krochak. ΄

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επιστρέψει στις 22 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων